<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Matkjedearving solgte for 46,5 mill.

Arne Stabell Eriksen og fruen har solgt designvillaen sin rett ved Sandvika for 46,5 millioner kroner. Selv om prisantydningen var 50 millioner kroner, er dette trolig rekord i Sandvika.

Rekord i Sandvika: Kahoot-aksjonær Daniel Stephan Senn og hans kone Mette har bladd opp 46,5 millioner kroner for dette arkitekttegnede huset på et halvt mål og med svømmebasseng nedenfor Bærum sykehus. Foto: Google skråfoto
Eiendom

I begynnelsen av mars i år ble huset til matkjedearving Arne Stabell Eriksen, hvis formue stammer fra Centra- og Ultra-salget til NorgesGruppen, og hans kone Anne Kathrine Bassøe-Eriksen lagt ut for salg.

Prisantydningen for den arkitekttegnede villaen, med utendørs svømmebasseng på et høydedrag nord for Sandvika, lå på 50 millioner kroner. Det var Advokat Ek som hadde oppdraget med å selge huset, som er ca. 500 kvadratmeter stort, og med “uhindret utsikt over Sandvika og Oslofjorden”.

Kapital.no skrev om salget i mars. Nå kan vi også fortelle hva huset gikk for, og hvem som kjøpte det.

3,5 mill. under prisantydning

Rett over pinsen var huset, som har adresse i Thommessens 8 vei, tinglyst. Villaen ble solgt for 46,5 millioner kroner. Det er 3,5 millioner kroner under det ekteparet ba om, men kun syv prosent under prisantydning.

Det er likevel nærliggende å tro at det har pågått forhandlinger om nettopp prisen, selv om den tekniske verdien var oppgitt til 48,2 millioner kroner.

Mens 50 millioner for en villa på et halvt mål er “helt vanlig” flere steder på Oslo vest, er dette sjelden kost ved Sandvika, selv om dette både er et hus med basseng, utsikt og mange eksklusive detaljer.

Dyrest i øst

Etter det Kapital kjenner til er salgssummen rekord ved Bærums “hovedstad”, altså Sandvika.

Det er på Høvik, Strand, Jar samt på Lagåsen (Arne Fredly og Jens Ulltveit-Moe) og Snarøya (Erik Braathen , Fredrik Halvorsen m.fl.) at prisene er høyest i Bærum, hvor altså øst er best (dyrest).

Da boligen ble lagt ut for salg i mars, ble det samtidig kjent at Quantafuel    -gründer Kjetil Bøhn hadde kjøpt en villa på Strand for 43,5 millioner kroner. Den er fra 1877, er på ca. 400 kvadratmeter og har egen strandlinje på den tre mål store tomten.

En av Kahoot-millionærene

Kjøperne av Sandvika-luksusen til Stabell Eriksen er et par født på 1970-tallet, Mette og Daniel Stephan Senn. Ifølge Finansavisen er han en av mange som fikk med seg den vanvittige oppgangen i Kahoot    og som var omtalt i en større forsideartikkel med overskriften “Her er alle Kahoot-millionærene”.

I januar sto Senn Holding oppført som den 17. største eieren i Kahoot. Da var posten hans verdt 173 millioner kroner. Kursen på det tidspunktet lå på 118 kroner.  Dette var rett før all-time high for aksjen i slutten av januar da kursen var helt oppe i 132 kroner. 

Siden har som kjent Kahoot-aksjen falt dramatisk. I skrivende stund ligger den på 66 kroner. Det betyr at Senns post i Kahoot, hvis den ikke er endret, nå er verdt knappe 100 millioner kroner.

Betalte 1,9 mill.

Som vi skrev i mars, ble eiendommen i Thommessens vei 8 tinglyst på Anne Kathrine Bassøe-Eriksen og Arne Stabell Eriksen i 1992 da boligmarkedet var helt nede for telling etter jappetiden på slutten av 80-tallet.

Har til salt i maten: Matkjedearving Arne Stabell Eriksen og kone fikk 46,5 millioner kroner for villaen sin nedenfor Bærum sykehus. Prisantydningen var 50 millioner kroner. Foto: Google foto

Da betalte ekteparet, som begge er født i begynnelsen av 1960-årene, 1,9 millioner kroner. Det stod nok et hus på eiendommen da også. Slike tomtepriser så man ikke i Sandvika på den tiden.

De har trolig revet og fått oppført den gigantiske designvillaen som er tegnet av Logg arkitekter, og hvor det er utstrakt bruk av glass, stål og betong. Noen steder er det opptil seks meter under taket. I tillegg er det designkjøkken og plassbygde skap og garderobeinnredning. Ved det utendørs bassengområdet er det overdekket utestue.

Selv om det nye huset er meget påkostet og med dertil høye byggekostnader, er det nærliggende å tro at ekteparet Stabell Eriksen nå har fått med seg en gevinst av en viss størrelse.

Centra- og Ultra-arving

Stabell Eriksen er et av tre barn av Ivar Kjell Eriksen, som grunnla og utviklet matkjedene Centra og Ultra. De ble solgt til NorgesGruppen. De tre søsknene forvalter arven gjennom investeringer i verdipapirer og eiendom via selskapet Centragruppen.

I 2019 stod Arne Stabell Eriksen oppført med en formue på 800 millioner kroner i Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste. I fjor fikk han ikke en plass på listen. Da var cuten 850 millioner kroner.

Anne Kathrine Bassøe-Eriksen står oppført med firmaet Inne Interiør.

Kjøpt på Blommenholm

Siden Kapital sjekket grunnboksutskriften sist, har det også dukket opp en ny eiendom på ekteparet Stabell Eriksen. De har kjøpt et hus på toppen av høydedraget som ligger rett ovenfor E18 før man kommer til Sandvika hvis man kommer kjørende fra Oslo.

På toppen av denne lille åsen ligger en vei som heter Preståsen, og hvor utsikten over Oslofjorden er upåklagelig.

Dette er et par kilometer sørøst for ekteparets tidligere bosted rett ved Bærum sykehus, og poststedet er Blommenholm.

Ekteparet betalte 14,8 millioner kroner for huset og eiendommen, som måler 1,5 mål. Ifølge en nabo i Preståsen, som Kapital tilfeldigvis har vært i kontakt med, er det “full oppussing/riving” der nå.