<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Helt natta – eller er det nå moroa begynner?

Selv om det nesten stoppet helt opp på tampen av fjoråret, mener ekspertene det ikke ser helt mørkt ut for næringseiendom neste halvår. Leien for de beste objektene vil stige, og transaksjonsmarkedet vil komme i gang igjen. Men finansieringen ser fremdeles vanskelig ut.

Lyspunkt: Leien i CBD og sentrum mener Kapitals eiendomspanel skal opp neste halvår. Fra venstre adm. dir. Andreas Jul Røsjø i Møller Eiendom, arbeidende styreleder Roar Sandnes i Akershus Eiendom, adm. dir. Ida Aall Gram i Aspelin Ramm og arbeidende styreleder Peter T. Malling i Eiendomshuset Malling & Co. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Eiendom

Markedet for næringseiendom har vært en sammenhengende fest i mange år, også gjennom corona med hjemmekontor. Men i fjor høst stoppet flere deler mer eller mindre helt opp, hvor høyere renter og inflasjon var viktige årsaker. Selv giganten DNB sto på scenen og sa i praksis at nå er det stengt. 

Siden har Obos meldt at de stanser boligprosjekter, Entra   har kommet med resultatsmell for fjerde kvartal, og Olav Thon har tatt kjempenedskrivning.