<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Åttedobling på Kistefos – passert 100.000 besøkende

– Vi kommer til å runde 100.000 besøkende denne uken, fortalte Christen Sveaas til Kapital mandag 10. august og som står å lese i Kapital torsdag.

Rekord: Tirsdag passerte antall besøkende på Kistefos 100.000. Foto: Per Martin Norli
Livsstil

Kapital.no røper nyheten nå nå om at besøkstallene på Kistefos på Jevnaker passerte 100.000 allerede i går, tirsdag.

“Wohoo - 100.000 visitors! (And what a day!)”, postet museet på sin Instagram-konto.

I fjor åpnet det nye museumsbygget The Twist, som ble hyllet i pressen, ikke minst i den utenlandske. Det hele ble toppet av at den prestisjetunge amerikanske avisen The New York Times kåret Kistefos til ett av 52 steder å reise i 2020. Vel, slik kunne det ikke gå med corona – for utlendinger vel å merke.

– Åttedobling: – Besøkstallene i fellesferien i år var en åttedobling sammenlignet med i fjor, sier Christen Sveaas. Her er The Twist. Foto: Fredrik Hagen

Men nordmenn har ikke bare reist til Vestlandet og Nord-Norge i sommer, antallet som har tatt turen til Jevnaker kommer ifølge Sveaas til å passere 100.000 idet vi går inn i den siste uken av skolens sommerferie.

Spiste sjokoladehatt

– Det er en seks- eller syvdobling fra i fjor, sier Sveaas.

– Det er jo helt utrolige tall?

– Ja, det er bare helt utrolig, og besøkstallene i fellesferien i år var en åttedobling sammenlignet med i fjor, sier Sveaas.

På begynnelsen av 2000-tallet inngikk Sveaas et veddemål om å spise hatten sin hvis besøkstallet ikke passerte et sted rundt 15.000. Enden på den visen ble tap og bespisning av en hatt – som Sveaas hadde fått laget av sjokolade.