<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Laget sitt eget levebrød: Nora Nesheim begynte å male fordi hun ikke hadde råd til å kjøpe kunst. Nå lever hun av å male bilder til andre. Foto: Iván Kverme

Kunstner Nora Nesheim: – Har solgt rundt 300 verk

26-åringen har satset som kunstner i snart fire år og er sin egen gallerist via sosiale medier.

Kunstneren Nora Nesheim kommer opprinnelig fra Haugesund, og har jobbet som kunstner i snart fire år. Hun er ikke tilknyttet noe galleri, men selger sine egne bilder via Instagram-kontoen Galleri Nora.

Jeg nyter å sende fakturaer.

– For å overleve i bransjen måtte jeg gjøre noen grep, ett av dem var å kutte et ledd av den tradisjonelle kunstbransjen, nemlig galleriet. Det gjør at jeg kan sitte igjen med store deler av inntektene selv, forteller Nesheim på besøk hos Kunstpraten på Smestad og legger til:

– Jeg nyter å sende fakturaer.

Selger 100 verk i året

Da episoden med Nesheim ble spilt inn før jul, hadde hun akkurat solgt sitt hundrede verk – i 2021.

– Det har økt litt og litt hvert år. Jeg har kanskje solgt rundt 300 verk totalt, sier hun.

Hun selger maleriene sine for mellom 2.000 og 40.000 kroner.

Tenker business: – For å overleve i bransjen måtte jeg gjøre noen grep, ett av dem var å kutte et ledd av den tradisjonelle kunstbransjen, nemlig galleriet, forteller Nora Nesheim på besøk hos Kunstpraten. Andreas Drange Jensen

Nesheim har rundt 17.000 følgere på Instagram.

– Hvorfor har du valgt akkurat Instagram?

– Jeg opplever at det blir personlig, og jeg kan oppdatere mye. Da kan kundene bli med på arbeidsdagen min. Folk blir på en måte en del av verkene som skapes. Og så bruker jeg det selvfølgelig fordi det er lett å nå ut til veldig mange, utdyper kunstneren.

Digital gallerist for andre kunstnere

Nesheim selger også kunstverk av andre kunstnere i sitt digitale galleri, deriblant Kristine Hasseløy og Elisabeth Brandtzæg.

– Jeg tar inn andre kunstnere og selger deres verk gjennom mine kanaler, forteller Nesheim.

– Tar du da som andre gallerier 40–50 prosent?

– Jeg tar en liten prosent, men en helt annen prosent. Jeg har lite med verkene å gjøre. Jeg tar på en måte betalt for verdien av å nå nettverket mitt, sier hun.

Livsstil
Reportasjer