<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Gallerist Mikaela Bruhn Aschim: – Flust av kunstnere som ikke har et galleri

Den unge galleristen driver QB Gallery i Oslo og handler mye kunst privat. Nå forteller hun om de unge kunstnere som skal vises i galleriet, og hvordan du kan få kjøpt kunstverk for en billig penge.

Ikke de helt ukjente: – Jeg velger ikke kunstnere som tas ut fra tynn luft, forteller daglig leder av QB Gallery Mikaela Bruhn Aschim på besøk hos Kunstpraten.  Foto: Lars Brænden Schram
Livsstil

Hun er bare 31 år gammel, men har allerede drevet QB Gallery i Bygdøy allé i Oslo i flere år.

Mikaela Bruhn Aschim er en ung gallerist som jobber med mange unge kunstnere. I QB Gallery, som er eid av auksjonshuset Blomqvist, viser hun hovedsakelig norsk samtidskunst av relativt unge kunstnere.

Denne uken besøker hun podcasten Kunstpraten, og forteller blant annet om hvordan hun jobber med å finne nye kunstnere til galleriet sitt.

– Jeg velger ikke kunstnere som tas ut fra tynn luft. Det er veldig mye jobb hvis jeg skal lansere en kunstner som aldri har gjort noe før og ingen har hørt om, sier galleristen i podcasten.

Galleriet representerer blant andre Andrea Scholze, Marianne Heske og Lars Morell.

– Men i Norge er det flust av kunstnere som ikke har et galleri, så sånn sett er det en spennende jobb. Det er mange bra navn der ute som ikke allerede er låst til et galleri fra før, fortsetter hun.

Hør hele episoden her:

Ivrig kunstkjøper

I rollen som gallerist jobber Bruhn Aschim med å selge arbeidene til kunstnerne de representerer. Men 31-åringen er i tillegg glad i kjøpe kunst privat.

– Jeg går ikke rundt og kaller meg en samler, men jeg kjøper kunst som jeg har hjemme. Jeg kjøper selvfølgelig endel kunst som vi viser i galleriet, forteller Bruhn Achim.

Sebastian Helling-bildet kjøpte jeg da jeg solgte leiligheten min for noen år siden, og plutselig hadde veldig mye penger på konto.

Hjemme hos galleristen er det for eksempel abstrakt maleri, fotokunst og skulpturer. Et av verkene er et maleri av Sebastian Helling.

– Det er det dyreste jeg har kjøpt. Det kjøpte jeg da jeg solgte leiligheten min for noen år siden, og plutselig hadde veldig mye penger på konto.

Hør flere episoder av Kunstpraten her: