<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
God investering? Kunsthandler Morten Zondag gjester podcasten Kunstpraten og snakker blant annet om å investere i Munchs kunst. Foto: Lars Brænden Schram

Munch-eksperten: – Lettere å investere i aksjer enn kunst

Morten Zondag har viet karrieren til en av Norges aller fremste kunstnere. Men burde man egentlig investere i kunsten til Edvard Munch?

Han er en av de fremste Munch-ekspertene i verden. I flere tiår har norske Morten Zondag jobbet med og rundt Edvard Munch på ulike måter. Som kunsthistoriker, på Munchmuseet, som ekspert hos Blomqvist og som kunsthandler. 

Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten, hvor han snakker om å investere i Munchs kunst, hva som gjør kunstneren så evig aktuell og hvorfor han selv er så hektet på Edvard Munch.

Hør episoden med Zondag her:

Jobber for Munch-samler

I mange år jobbet Zondag hos den nedlagte, men anerkjente, kunsthandleren Kaare Berntsen. Siden 2014 har han jobbet med å bygge opp Munch-samlingen til eiendomsinvestoren Pål G. Gundersen, som har en av verdens største private Munch-samlinger.

– Å kjøpe kunst som investering er mulig, men det er antagelig lettere å kjøpe aksjer, sier Zondag i episoden.

Gundersen har selv uttalt at han nå er ferdig med samlingen sin. Det tror derimot ikke Zondag vil vare lenge.

Hør tidligere episoder av Kunstpraten her:

Livsstil
Reportasjer