<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ung, men holdt på lenge: – Jeg ble grepet av kunsten tidlig, forteller gallerist Gard Eiklid på besøk hos Kunstpraten. Foto: Lars Schram Brænden

Gallerist: – Tittelen var så klein

– Gallerier er butikker som later som de ikke er butikker, sier ukens gjest i Kunstpraten, gallerist Gard Eiklid.

Som nyutdannet siviløkonom startet Gard Eiklid Galleri Golsa i 2015. Det siste året har han vært på jakt etter nye lokaler. Nå har han åpnet det nye galleriet i Henrik Ibsens gate i Oslo med en gruppeutstilling med verker av blant andre Charlie Roberts og Trude Viken.

– Åpningen gikk jo over all forventning. Det er alltid veldig skummelt å åpne et nytt sted. Jeg husker jeg var veldig redd i dagene før åpningen for om noen skulle komme i det hele tatt, forteller han i den siste episoden av Kunstpraten og tilføyer:

– Jeg ville egentlig at utstillingen skulle hete Welcome, men han jeg har ansatt sa at den tittelen var så klein at det fikk jeg ikke lov til.

Tidlig krøkes

Selv om Eiklid fremdeles er en ung mann, har han vært oppslukt av kunst lenge.

– Jeg ble grepet av kunsten tidlig, forteller Eiklid.

Etter et besøk på Astrup Fearnley Museet som tenåring var han klar på hva han ville kjøpe.

– Så da husker jeg at jeg gikk ut derifra og skulle kjøpe meg en Richard Prince, en Jeff Koons og en Damien Hirst, sier han.

Så da husker jeg at jeg gikk ut derifra og skulle kjøpe meg en Richard Prince, en Jeff Koons og en Damien Hirst.

Eiklid forteller at galleriet til dels er en refleksjon av hans interesser – og ikke minst hva han selv samler på. Hvilke kunstnere det er, kan du få med deg i ukens episode, som for øvrig er den siste denne sesongen.

Livsstil
Reportasjer