<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Lanserer Lego av millionverk

Ikonisk japansk kunst på veggen. Fra Lego. I 1.810 deler.

Et kunststykke i 1.180 deler: Lego lanserte i januar sin tolkning av den japanske kunstneren Katsushika Hokusais svært så kjente verk “The Great Wave” fra 1831.  Foto: Lego
Livsstil

Du har med største sikkerhet sett det før. Katsushika Hokusais blokktrykk “The Great Wave off Kanagawa”, fra 1831 er et av verdens mest kjente – for ikke å nevne mest gjenskapte – kunstverk. Bildet viser tre små båter som forserer store bølger med Fuji-fjellet i bakgrunnen. Angivelig finnes mindre enn 100 eksemplarer av trykket den dag i dag, selv om det opprinnelig ble produsert i opplag på flere tusen. Skal du se en original, må du stikke innom steder som nasjonalmuseet i Tokyo eller Metropolitan Museum of Art i New York. 

Christie’s solgte for øvrig et av de gjenværende eksemplarene i fjor. Da endte budgivningen (inklusive salær) på 1,6 millioner dollar. Det var ny rekord. Hokusais tidligere dyreste verk var en bok med flere trykk, solgt hos Sotheby’s i Paris i 2002, for rett i underkant av 1,5 millioner dollar. 

Katsushika Hokusai (1760–1849)

  • Japansk kunstner. 
  • Mest kjent for serien av tresnitt under navnet “Trettiseks utsyn mot Fuji-fjellet”. 
  • Nasjonalmuseet har diverse grafikk av Hokusai fra 1800-tallet i sin samling. 

Lego på veggen

Nå kan du også bygge ditt eget, innrammede kunstverk, bestående av 1.810 deler. Lego lanserte i januar sin “hyllest” til Hokusais snart 200 år gamle mesterverk. Motivet er det samme, men tolket på sedvanlig byggeklossete vis, hvilket resulterer i en tredimensjonal effekt og en slags humoristisk forenkling av de opprinnelige detaljene i trykket. 

Med settet følger en pamflett med informasjon om japaneren og hans virke. I tillegg har Lego komponert en spilleliste med passende musikk til når du skal leke deg frem til det ferdige resultatet, som måler 52 x 39 cm – ferdig innrammet i plastbrikker, med “passepartout”. Prisen har de satt til 1.490 kroner. Noe for gjesterommet?