<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

–Satirisk skråblikk på det britiske samfunnet

Om identitet: Fra utstillingen "Innafor og utafor" med den britiske kunstneren Grayson Perry på Nasjonalmuseet. Foto: Kapital
Livsstil

– Nasjonalmuseet på Vestbanen viser en flott utstilling med verker av Grayson Perry i en del av Lyshallen samt The Fredriksen Commission viet Laure Prouvost samme sted.

Det forteller Nina Sørlie, Kapitals eksterne kunstekspert. Hun er kunsthistoriker og gir råd om kunst via selskapet Kunstkompetanse.

– Grayson Perry ble veldig synlig etter at han i 2003 vant The Turner Prize. Lenge tenkte man på Perry som keramiker, men utstillingen viser ham også som en tekstil- og billedkunstner. De keramiske krukkene er ikke bare uendelig vakre og klassiske i formene. De er bemalt med høyaktuelle politiske, kulturelle og/eller kunstneriske referanser. Perry kaster et satirisk skråblikk på især det britiske samfunnet, med sine klasseskiller, monarki og politikk. Utstillingen er vel verdt å se, og blir enda rikere om du får med deg en av de mange guidede turene, sier Sørlie.

– Franske Laure Prouvosts installasjon kalt "Above Front Tears Oui Float" inviterer publikum til å ta aktivt del i en helt magisk og urovekkende opplevelse. Bærekraft og miljøkamp er skildret som en lek mellom fiksjon og virkelighet. Gjør som mange andre: Besøk det flotte museet vårt, oppfordrer hun. 

Utstillingene åpnet i fjor. Perry står til 26. mars, mens Prouvosts kunst tas ned 13. februar.