<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fotoutstilling i Rådhusgaten

Marius Svaleng Andresen – Life in the New 9. mars–2. april Foto: Marius Svaleng Andresen
Livsstil

– Denne uken åpnet en ny utstilling på Fotografiens Hus i Rådhusgaten 20 i Oslo: “Marius Svaleng Andresen – Life in the New”, forteller kunstrådgiver Nina Sørlie i Kunstkompetanse.

– I utstillingen forsøker fotografen å finne det vakre i det brutale, og det er bilder i skjæringspunktet mellom dokumentar- og kunstfoto der Svaleng Andresen undersøker hva som skjuler seg bak fasaden i den post-sosialistiske bydelen Novi Beograd i Serbia. Fotografen er opptatt av menneskene som bor i og livet som utspiller seg i bydelen med små dramaer, melankoli, ubehag, særheter og humor.

– Bydelen ble reist fra ingenting etter andre verdenskrig, og det ble bestemt å sementere en sosialistisk bystruktur etter en jugoslavisk modell. Noen må ta tilsvarende valg, utfordringer og avgjørelser når oppbyggingen av de mange bombede byene i Ukraina kan ta fatt, påpeker kunsthistorikeren.

Utstillingen står til 2. april.