<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tony Cragg på Kistefos og ny utstilling i Arendal

Tony Cragg, Mack, 2007. Vises på Kistefos i sommer. Foto: Charles Duprat/Gjengitt med tillatelse fra kunstneren.
Livsstil

– Årets utstilling i The Twist på Kistefos åpner lørdag. Den er viet den britiske kunstneren Tony Cragg. Han er en kunstner jeg har fulgt lenge. Hans “Articulated Column” var en av de første skulpturene som ble kjøpt inn med tanke på å skape en skulpturpark ved museet.

Det er kunstrådgiver Nina Sørlie i Kunstkompetanse som forteller dette. Hun vet hva hun snakker om. I mange år holdt hun nemlig i kunstsamlingen til Christen Sveaas. 

– Cragg er en flott kunstner som kombinerer lek og intellekt og som imponerer i sitt stadig utvidede valg av materiale. Om jeg har forstått det riktig, blir nå The Twist fylt med objekter – noe jeg tror kan passe den imponerende bygningsmassen veldig godt. I Nybruket vises kunst fra Christen Sveaas’ Kunstsamling både i første og andre etasje i to ulikt kuraterte utstillinger, sier Sørlie.

Hun har også tips for lesere som skal tilbringe helgen lenger sør. 

– “Glitch” med Henrik Kleppe Worm-Müller i Bomuldsfabriken i Arendal åpner også på lørdag. Utstillingen marker starten på en utstillingsrekke kuratert i forbindelse med byjubileet Arendal 300. Worm-Müller har tatt utgangspunkt i Kubens fotoarkiv og motiver fra Arendal i perioden 1850–1900 og skapt sine egne bilder, arbeider som ofte balanserer mellom det fiktive og faktiske, forklarer hun. 

Kapital har tidligere anbefalt årets utstilling i The Twist som et must i sommer. 

Ny episode: Vebjørn Sand er gjest hos podcasten Kunstpraten. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB

I dag kommer også ny episode av Kunstpraten og med Vebjørn Sand som gjest. Episoden finner du her.