<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Elon Musk er verdens femte rikeste

Elon Musk har i løpet av fire måneder klatret 26 plasser på Forbes sin liste over verdens rikeste, og er nå på 5. plass.

Grunn til å smile: Elon Musk har lynraskt klatret oppover på listen over verdens rikeste, og er nå på 5. plass. Joe Skipper
Næringsliv

Elon Musk er verdens femte rikeste person, melder Forbes. Takket være Tesla-aksjens fenomenale utvikling har han den siste tiden rast opp på listen over verdens rikeste, og passert blant annet Warren Buffet. Foran ham er nå bare Mark Zuckerberg, Bill Gates, Bernard Arnault, og Jeff Bezos som troner på topp med svimlende 189 milliarder dollar i formue.

Slik er formuen til Musk fordelt

  • Musk eier 21 prosent av aksjene i Tesla, men ifølge Forbes har han stilt med over halvparten av disse aksjene som sikkerhet for lån. Forbes har derfor justert ned denne formueposten noe. Basert på deres totalanslag anslås denne posten trolig til 54 milliarder dollar.
  • Musk eier 54 prosent av aksjene i SpaceX, som i februar ble verdsatt til 36 milliarder dollar. Dermed er hans andel verdt over 19 milliarder dollar.
  • Musk eier i tillegg store deler av selskapene The Boring Company og Neuralink, men verdien på begge disse er trolig under en milliard dollar.

Ifølge Forbes var Musk verdens 31. rikeste i midten av mars. Dermed har han klatret hele 26 plasser opp på kun fire måneder, med en tredobling av sin formue. Han eier 21 prosent av aksjene i Tesla, og dette utgjør mesteparten av hans formue. I tillegg skal han eie 54 prosent av romfartsselskapet SpaceX, som i februar ble verdsatt til 36 milliarder dollar, samt større eierandeler i de mindre selskapene The Boring Company og Neuralink.