<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Disse kvinnene er adm. dir. i selskapene med høyest omsetning

Kun én norsk kvinne sitter i sjefsstolen i et selskap med tresifret milliardomsetning. Hun heter Hilde Merete Aasheim, og er i en liga for seg selv.

Står støtt: Ingen kan vippe adm. dir. Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro av tronen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
Næringsliv

Ingen over. Ingen ved siden av. Med en fjorårsomsetning på svimlende 150 milliarder kroner er det ingen som kan hamle opp med konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro   , som troner mutters alene på toppen av listen over kvinnelige sjefer med høyest omsetning. Det sagt er det i år hele 19 kvinnelige toppsjefer som kan skilte med tosifret milliardomsetning. I fjor var tallet seks.

God nummer to

Nummer to på listen er DNBs   tidligere finansdirektør, Kjerstin Braathen , som overtok stafettpinnen etter toppsjef Rune Bjerke i september i fjor. Ved fjorårets slutt kunne DNB telle opp 55 milliarder kroner i driftsinntekter. Dvs. snaue 100 milliarder mindre enn Norsk Hydro. Etter Braathen følger Swedbank Norge-sjefen Tone Lunde Bakker, som bidro til en omsetning på henholdsvis 43 milliarder kroner i fjor. 

Solskinnshistorie

Både Aasheim, Braathen og Lunde Bakker klinger kjent for de fleste. Det gjør også adm. dir. Kristin Skogen Lund i Schibsted   . Blant de høyhælte lederne i noen av landets største verdiskapende virksomheter finner vi imidlertid også navn som knapt er omtalt i norsk offentlighet. Blant dem kan nevnes Lundin Energy Norway-sjef Kristin Færøvik. Fortellingen om Lundin er en solskinnshistorie. Det startet som et lite leteselskap, og har utviklet seg til å bli en erfaren utbygger og driftsoperatør. Selskapet har kun 400 ansatte, men omsatte i fjor for drøye 25 milliarder kroner, med et driftsresultat på over 17 milliarder.

Ukjente navn

Et annet ubeskrevet blad er Beate Kristin Storsul. Hun er sjef i Rema Distribusjon Norge, som i fjor omsatte for 24 milliarder kroner. Også Hege Lilly Galtung er et ukjent navn for de fleste. Hun er sjef i milliardær Christen Sveaas’ private holdingselskap, som hadde driftsinntekter på nær 14,5 milliarder kroner i fjor.