<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hundrevis av millioner tapt

Handelsbanken vedtok i fjor å kaste ut alle olje- og gasselskaper fra sine fond, og varslet at de ville ekskludere fremtidige investeringer i sektoren for å satse grønt. Det har kostet fondskundene dyrt. Nå snur tilsynelatende banken.

ESG-beslutning til besvær: Kundene til Handelsbanken, her ved konsernsjef Carina Åkerström, har gått glipp av den siste tidens opptur for de tradisjonelle energiaksjene. Foto: Janerik Henriksson/TT/NTB
Næringsliv

– Vi har ikke ekskludert olje- og gasselskapene for godt. Det kan godt hende at de kommer inn i fondene våre igjen, sier Cibyl Ekstrøm Kjerstad, leder for formues- og fondsforvaltning i Handelsbanken.

I fjor ble det kjent at Handelsbanken kastet ut alle investeringer i olje- og gasselskaper fra sine fond, både de aktivt forvaltede og indeksfond.