<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Kjemper mot banken: Forakten Alexander Vik nå er dømt for inkluderer både bevisst å gi falske bevis under ed, lyve for retten og bevisst å unnlate å fremlegge dokumenter som han var pliktig til å fremlegge i den langvarige milliardstriden med Deutsche Bank.  Foto: REX/Shutterstock/NTB

Alexander Vik dømt til betinget fengsel

Den norske milliardæren Alexander Vik er dømt til 20 måneders betinget fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å lyve i retten i milliardstriden med Deutsche Bank.

En av mange kamper i den årelange striden mellom milliardær Alexander Vik og Deutsche Bank var i sommer oppe for retten i London. Der trakk banken det lengste strået. Alexander Vik – som er offisielt bosatt i Monaco, men samtidig bebor et palass i fornemme Connecticut utenfor New York som i sin tid ble bygget for den styrtrike Rockefeller-familien – er nå dømt til 20 måneders betinget fengsel for forakt for retten.

Reportasjer
Næringsliv