<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dette skjebnesvangre valget bidro til at Kjetil Holta ble 3 milliarder rikere

Da familiebedriften Tinfos ble solgt, satset Kjetil Holta alt på børs. Det har han tjent over 3 milliarder kroner på. Onkelen Halvor fikk oppgjøret i Eramet-aksjer, og har sett store verdier forvitre.

Stridens kjerne: Kjetil Holta og onkelen Halvor Holta kranglet om hvordan familieselskapet skulle drives. Det førte til salg og brudd mellom de to. Foto: Studio Kim Svensson / Studio Kim Svensson
Næringsliv

Etter en årelang feide valgte fjerde generasjon for 14 år siden å selge tradisjonsrike Tinfos til franske Eramet. Største aksjonær, Kjetil Holta, eide 46 prosent av selskapet, og satt igjen med 1,6 milliarder i kontanter, samt aksjer til en verdi av 600 millioner kroner. Halvonkelen Halvor fikk kun oppgjør i Eramet-aksjer til en verdi av 1,8 milliarder kroner.