<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ultraløper og fulltidsjobb i BDO

Går det an å kombinere? – Ikke noe problem, sier konsulent Hanne Briedis Hyttedalen i BDO.

Teamwork: Hanne og Håkon Andreas Hyttedalen både trener og konkurrer sammen. Foto: Privat
Næringsliv

For tre år siden var Hanne Briedis Hyttedalen og kjæresten, Håkon Andreas Hyttedalen (de giftet seg i 2020) på jakt etter å finne noe enda mer meningsfullt å drive med på fritiden. De gikk begge den gang på Industriell Økonomi og Teknologiledelse på NTNU, og begge tente på alle sylindrene da de oppdaget verdens lengste sammenhengende trappeløp, Niesen Treppenlauf, i Sveits.

– 12.000 trappetrinn og nesten 1.700 høydemeter rett opp et fjell hørtes veldig forlokkende ut. Vi gikk ganske umiddelbart all-in for å trene oss opp til dette løpet, sier Hanne Briedis Hyttedalen.

Trappeløperen: Hanne Briedis Hyttedalen gikk under navnet trappeløperen på NTNU. Foto: Privat

Og når herr og fru Hyttedalen bestemmer seg for noe, blir lite overlatt til tilfeldighetene. De gikk raskt inn i et stramt treningsregime, og det er ingen tvil om at det var fryktelig surt da trappeløpet noen måneder senere ble avlyst på grunn av coronapandemien.

– Det var naturligvis veldig irriterende, men vi fikk et år ekstra med trening, og vi bestemte oss for å finne ut hvor gode vi kunne bli til å løpe trapper i løpet av et år.

Det gikk ikke lang tid før de to gikk under navnet “trappeløperne” på NTNU.

– Det ble masse trappeløping på oss det året kombinert med lange løpeturer i fjellet, og vi trente stort sett to økter pr. dag. Sommeren 2021 gikk Niesen Treppenlauf som planlagt, og det ble klasseseier både på meg og på Håkon Andreas. Det må legges til at konkurransen ikke var all verden, sier Briedis Hyttedalen.

Hanne Briedis Hyttedalen - BDO Foto: BDO/Sindre Lien Rildå

Overtenning

Høsten 2021 ble det en ny hverdag for to blad Hyttedalen. Hanne begynte i full jobb som management trainee i BDO, mens Håkon Andreas stemplet inn som konsulent i Boston Consulting Group. Treningsiveren ble imidlertid ikke mindre av den grunn.

– Vi var begge i veldig god form etter trappeløpet i Sveits, noe vi gjerne ville bruke til noe annet enn trappeløp. Det var da ideen om ultraløp kom opp. Her kan Håkon Andreas og jeg løpe sammen. Det er veldig stas å kunne gjøre det sammen med min beste venn og kjæreste, sier Hanne Briedis Hyttedalen.

Sommeren 2022

fikk hun noe som hun selv mener ligner veldig på overtenning.

– Vi startet med et ultraløp i Vestfold på 87 kilometer. To uker senere var vi i gang med Rondane 100 miles (160 kilometer). Begge stedene var vi maks uheldige med været. Det bøttet ned begge steder, og i Rondane var det i tillegg null sikt og bitende kaldt.

På Rondane 100 miles var det kun 23 prosent av deltagerne som fullførte.

– Da vi passerte sjekkpunktet etter 100 kilometer rett før vi skulle opp en ny fjelltopp, var det mange som sto av. De tilbød oss det de hadde av varme og tørre klær, og uten det tviler jeg på at vi hadde kommet til mål.

Til mål kom imidlertid herr og fru Hyttedalen etter 32 timers kontinuerlig blodslit, og et par måneder senere var det klart for nye utfordringer. Denne gangen sto et 60 kilometer langt fjelløp i Slovenia på menyen.

– Igjen var været elendig. Løpet ble avblåst for alle som ikke hadde passert et passeringspunkt innen en viss tid, og været var så ille at det var mange som måtte hentes ned fra fjellet etter et til tider voldsomt snøvær. Vi kom imidlertid igjennom her også.

Beinhardt treningsregime

Hanne Briedis Hyttedalen har fortsatt det beinharde treningsregimet etter at trainee-perioden var over i BDO. Nå jobber hun som Business Analytics i BDO.

– I ukedagene står jeg opp halv seks, og da er det rett ut på løpetur eller på treningsstudio. Vi trener 1–2 timer hver eneste morgen. Intervalløktene går unna på en times tid, mens de litt lengre løpeturene og styrketreningsøkten som oftest drar seg opp mot to timer.

Trener og konkurrer til fjells: Hanne Briedis Hyttedalen legger ned mange treningstimer i fjellheimen. Foto: Privat

Som regel blir det en økt også på ettermiddagen før det blir en ny arbeidsøkt enten på hjemmekontoret eller på kontoret hos BDO i Vika Atrium.

– Jeg er veldig glad i jobben min og utrolig takknemlig for at BDO gjør det mulig for meg å kombinere mye trening med jobb. Det blir ofte lange dager, men de tilrettelegger og heier på en fin måte.

De lange løpeturene unnagjøres i helgene.

– Vi springer sjelden lenger enn 30 kilometer og da helst i skogen eller på fjellet. Det er best for beina. Det gjelder å holde seg skadefri. Det viktigste med treningen er å opprettholde god kontinuitet.

Verdens tøffeste ultraløp

Hanne Briedis Hyttedalen regner ikke seg selv som noen toppidrettsutøver selv om hun trener mye hver eneste uke.

– Jeg løper ikke spesielt fort. 43 minutter på mila er ikke mye å skryte av. Det er utholdenheten og det mentale som er mine store styrker, og jeg er veldig fascinert over hva kroppen får til.

Til sommeren skal hun igjennom den tøffeste utfordringen så langt i ultraløpkarrieren.

– Vi har meldt oss på til verdens tøffeste ultraløp, Ultra Trail Mont Blanc. 171 kilometer og 10.000 høydemeter. De som er med her er vanvittig gode, og det er helt urealistisk at du vil få se oss høyt oppe på resultatlisten. Vi holder et rimelig høyt nivå, men er langt unna de beste, sier Hyttedalen.