<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny person siktet etter brann hjemme hos Wikborg Rein-partner

Omfattende skader: To ganger i august i fjor brant det på Staur Gård, eid av advokat Ola Haugen. Nå er to personer siktet for grovt skadeverk. Foto: Oliver Orskaug
Næringsliv

Etterforskningen etter det brøt ut brann to dager på rad på Staur Gård i Stange i august i fjor, er nå ferdig.

– Det er gjennomført en rekke vitneavhør og kriminaltekniske undersøkelser med sikte på å fastslå brannårsaken, sier politifullmektig Vilde Voll i Innlandet politidistrikt til Kapital Jus.

Tidligere har det vært kjent at en kvinne i 60-årene som ble pågrepet ved eiendommen da det brant, har vært siktet for grovt skadeverk. Hun ble løslatt etter et avhør.

Nå opplyser Voll at også en annen person er siktet etter brannen.

– To personer har status som siktet i saken, en kvinne og en mann, sier Voll.

Hun vil ikke si mer om de siktede før saken er påtalemessig avgjort.

– Påtalemyndigheten skal ta stilling til om bevissituasjonen gir grunnlag for en positiv påtaleavgjørelse eller ikke, sier hun.

Begge er siktet for grovt skadeverk. Ingen personer ble skadet i brannene, men de førte til omfattende materielle skader på en portnerbolig på Staur Gård.

Wikborg Rein-partner Ola Haugen (55) kjøpte gården i 2019. Han var en av fem budgivere, og fikk tilslaget da han la 61 millioner kroner på bordet for den herskapelige eiendommen langs Mjøsas bredder.

I dag er Haugen folkeregistrert bosatt på praktgården i Stange.