<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Billigere digitale skilsmisser med HelloDivorce

I USA omsetter skilsmisseindustrien for 50 milliarder dollar hvert år. Selskapet Hello Divorce har hentet inn to millioner dollar for å videreutvikle en enklere og rimeligere løsning.

Tar ut dramaet: HelloDivorce bruker programvare og digitale plattformer for å gjøre veien til skilsmisser raskere og rimeligere.  Shutterstock/NTB
Tech

“Er skilsmisser tøffe? Uten tvil! Kan de være rettferdige? Absolutt. Det er derfor vi startet Hello Divorce. For å ta dramaet ut av skilsmissen.”

Slik beskriver det amerikanske selskapet Hello Divorce seg selv på LinkedIn, og føyer seg inn i rekken av selskaper som vil løse kostbare og kompliserte oppgaver på en ny måte. Selskapet skriver at skilsmisseindustrien i USA årlig omsetter for 30 milliarder dollar, mens TechCrunch legger seg enda noen hakk høyere med en årlig omsetning på 50 milliarder dollar.

Uansett mener Hello Divorce at alle som er involvert i prosessene som skal lede frem til en skilsmisse, vil at partene ender opp med advokater – og at disse tar opp kampen om alle detaljene i retten. Derfor ble selskapet startet for å bli et rimeligere alternativ ved hjelp av selvbetjening, programvare og en kombinasjon av juridiske og finansielle tjenester.

Starter på 99 dollar

Ifølge TechCrunch har Hello Divorce nylig også hentet inn to millioner dollar fra en drøy håndfull investorer for å videreutvikle plattformen slik at ektepar kan skilles uten å måtte gå igjennom dyre runder med advokater eller andre som skal ta seg av hele det juridiske papirarbeidet.

I USA gjennomføres det i gjennomsnitt 750.000 skilsmisser hvert år, og snittkostnadene for hver av disse ligger på mellom 8.400 og 17.500 dollar – avhengig av hvilken stat man bor i.

Hello Divorce ble etablert i 2018 av familierettsadvokaten Ervin Levine. – Jeg så et stort hull som kunne fylles ved å bruke teknologi og faste honorarer for på denne måten å sette parene i førersetet og redusere konfliktnivået, sier Levine.

Prisen for et gjør-det-selv-alternativ på Hellodivorce.com ligger på 99 dollar og øker til opp mot i snitt 2.000 dollar dersom man vil ha juridisk assistanse med på veien.

Selskaper er allerede lønnsomt, men hentet inn nye penger for å bygge ut infrastrukturen og få med investorer som kan gi Hello Divorce enda et løft. Tjenesten er så langt tilgjengelig i fire stater, California, Colorado, Texas og Utah, og ytterligere dekning i resten av USA står også på programmet.

Men vi leser ingenting om at selskapet har internasjonale planer.