<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Perfeksjonisme på fire bokstaver: Krug

Krug er blitt selve symbolet for luksusbobler for en hel verden

Vin

I denne podcastepisoden: Svein er på besøk hos Olivier Krug i Champagne i forbindelse med lanseringen av Krug Grande Cuvée 171ème Édition

Krug Grande Cuvée er selve symbolet på perfeksjon for en hel industri, laget med den ytterste oppmerksomhet på detaljer. Resultatet er ikke unikt i seg selv med noen få hundre flasker, men når man lager mange hundretusen flasker av en slik kvalitet, er det rett og slett imponerende. Og selv om prisen er relativt høy, får man en referansevin, skapt for å glede nå og i mange tiår fremover. Få andre viner i verden har det renommeet Krug har. Mulig det har gått troll i ord i hvordan Joseph Krug beskrev vinene på etiketten i starten i 1843: Krug Champagne No.1

Krug: Defineres som en av de beste champagnene i verden Svein Lindin

Vær oppmerksom på full tallforvirring 

Krug Grande Cuvée 171ème Édition er dukket opp på noen Vinmonopol, men vær oppmerksom. Det ligger fremdeles Grande Cuvée 170ème Édition  i mange butikker og de skal sluttselges før ny variant kommer. Krug Grande Cuvée 170 ème Édition er like god , men Krug Grande Cuvée- samlere forsikrer seg at man får den riktige nummeret i rekken.

Vel bevart hemmelighet

Antallet flasker Krug Grande Cuvée 171ème Édition som kommer til Norge er en vel bevart hemmelighet. En ting som er sikkert, er at allokasjonene til Norge øker år til år til polets hyller og de heldige restaurantene som får sin årlige kvote.  

Krug er kjent for sin unike stil, som er preget av rikdom, kompleksitet og dybde. – Sett utenfra kan det virke enkelt, men det handler om å være på rett sted til rett tid med de rette plukkere i den lille tidslommen på 24 timer vi har å plukke druene slik vi høster, sier vinmaker Julie Cavil til Kapital

Krug Grande Cuvée 171ème Édition 

SN: 171 Édition: Middels gyllen farge. Konsentrert, små bobler, Rødt modnet eple.  Sitrusskall, bakverk og modent preg av nøtt, fat. modent eple kalk på duft og smak. Konsentrert presis ettersmak av brioche, sitrus/appelsin og kalkstein. Lang ettersmak og flott syrlighet. 93 Poeng

Vinen er en  blanding av 131 viner fra 12 forskjellige år, hvorav den yngste er fra 2015, mens den eldste dateres tilbake til 2000.  Alt i alt utgjorde reserveviner 42 % til den endelige blandingen av denne utgaven av Krug Grande Cuvée. Den endelige sammensetningen av druer ble 45 % Pinot Noir, 37 % Chardonnay og 18 % Meunier.

Kunsten er å lage den beste champagnen hvert år.
Vinmaker Julie Cavil , Krug

Champagne er et symbol på luksus og feiring, og Krug er et høyst naturlig valg i den sammenheng. Siden Krug ble grunnlagt 1843 av Joseph Krug, har huset produsert eksepsjonelle champagner til en stadig større og eksklusiv kundegruppe.

Krugs historie

Joseph Krug ble født i Mainz, Tyskland, i 1800. Han flyttet til Paris i 1824 og arbeidet for Jacquesson før han grunnla sitt eget i 1843. Krugs visjon var å skape en champagne som skulle være konsistent i kvalitet år etter år, men være den beste unike utgaven hvert eneste år. I stor grad greide familen Krug å opprettholde kvaliteten gjennom nye generasjoner, men det var ikke før en kapitalsterk eier kom på banen at man kunne prate om et løft som kunne bringe Krug konstant på verdenstoppen. 

I 1999 ble de kjøpt opp av LVMH Moët Hennessy. I dag frontes huset av Olivier Krug, som representerer sjette generasjon av Krug-familien. Til tross for eierskiftet har Krug opprettholdt sin satsing på kvalitet og håndverk.

– Det nye i Krug-filosofien de siste 12 årene er åpenhet om hvorfor og hvorfor vi lager den beste champagnen, forteller Olivier Krug. Det investeres stort i å synliggjøre hva Krug er overfor nye generasjoner av vininteresserte. Ett prinsipp er å være transparente på hvordan hver eneste flaske kan identifiseres gjennom sin egen Krug ID-app, for øvrig det eneste som er gratis fra Krug, kan Olivier Krug fortelle med sitt sjarmerende, velkjente smil.

Om Ukens vintips

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalingene.

Med vinkelnere som Kristoffer Aga fra Re-Naa, Jon Trygve Hegnar fra Vinify/Hegnar Media, Simon Zimmermann og Ole Berg fra Fursetgruppen som sidekick, florerer det med vinkunnskap og knallgode tips. I tillegg dukker andre kjente fjes fra mat- og vinbransjen fra inn og utland innom.

Krug Svein Lindin

Følg Ukens vintips i Apple Podcast Spotify eller direkte i din podcastspiller.

Se flere vintips med Vinify

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du: Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol, finne de beste vinbarene, se ekspertenes anbefalinger, lagre og dele dine egne smaksnotater og holde orden på vinkjelleren din.

Tilgjengelig på iOS og Android.

Abonner på nyhetsbrev

Få de beste vintipsene rett inn i innboksen. Hver uke. Enklere blir det ikke å holde oversikten over Sveins anbefalinger.