<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Bankkonto med fem millioner fryst

I september avslørte Kapital hvordan Levi Andre Hasfjord selger aksjer i en eiendom han ikke eier til småsparere og pensjonister. Nå skal en konto med over fem millioner investorkroner ha blitt fryst.

Avslørt igjen: Levi Andre Hasfjord selger eiendomsaksjer uten konsesjon. På bildet er Credi & Partners lokaler, i Karl Johans gate i Oslo. Foto: Iván Kverme
Eiendom

– Jeg har informert en bankforbindelse at det er fare for bedrageri, og bedt om at en bestemt bankkonto blir fryst, sier Eirik Finseth til Kapital.

Finseth er både daglig leder og styreleder i selskapet Norsk Kapitalforsikring, som er deleid av Levi Andre Hasfjord via selskapet Cp Invest. Finseth skal derfor ha hatt tilgang til å disponere – og sperre – kontoen til dette selskapet. I aksjeloven stilles det blant annet krav om at et styre skal “føre tilsyn med den daglige ledelse og selskapets virksomhet for øvrig”.

I etterkant av Kapitals avsløringer om Levi Andre Hasfjord og selskapet Credi & Partners, hevder Finseth å ha tatt grep for å forhindre at investorpenger kommer på avveie. Det skal, ifølge ham, dreie seg om en konto med over fem millioner kroner på.

– På fredag kontaktet dere meg, og på mandagen etter kontaktet jeg banken og fikk kontoen fryst, sier Finseth.

Finseth, som selv deltok på et investormøte Kapital har omtalt, viser også frem en bekreftelse han har fått på epost fra banken på at kontoen skal være sperret.

Norsk Kapitalforsikring har på papiret ingen tilknytning til Credi & Partners. Det skal likevel være på denne kontoen småsparere og pensjonister har betalt inn penger for å investere i Credi & Partners’ prosjekter.

Falskt navn

Kapitals lesere ble første gang kjent med Levi Andre Hasfjord i 2017. Siden har han blitt saksøkt for millioner av småsparere som følte seg lurt til å kjøpe oppblåste eiendomsaksjer av selskapet Justitia Gruppen. I fjor høst inngikk Hasfjord forlik med motpartene i disse sakene.

Den 10. september kunne Kapital avsløre at Hasfjord nok en gang bedriver salg av eiendomsaksjer til småsparere og pensjonister, nå under det falske navnet “Andre Hansen”. Hasfjord hevdet navnebyttet kun var en glipp i visittkortet, mens hans kollega Finseth kunne fortelle at han hadde brukt det nye navnet overfor både kunder og ansatte i lengre tid.

Gjennom selskapet Credi & Partners har han lokket potensielle investorer med garantier om høy avkastning på innskutte penger. Pengene skulle brukes til å kjøpe en næringseiendom sentralt i Oslo, men selskapet har ikke konsesjon fra Finanstilsynet for å drive salg av aksjer. Milliardæren Espen Aubert, som eier eiendommen, kunne på sin side avkrefte at det forelå en prosess for å selge eiendommen.

– Jeg har aldri hørt om noen av dem, og det er ikke noen pågående prosess for å selge eiendommen, uttalte han til Kapital.

– Kapitalen satt av

I en epost til Kapital hevder Levi Andre Hasfjord at investorpengene ikke er fryst, men “avsatt” for å bli skutt inn i kjøp av eiendom:

– Kapitalen er avsatt i forbindelse med oppkapitalisering av et aksjeselskap i forkant av kjøp av nytt næringseiendomsbygg iht. avtale med daglig leder Eirik Finseth.

Falskt navn: Levi Andre Hasfjord har benyttet et annet navn i forbindelse med den nye virksomheten. Her fra et gammelt Facebook-bilde. Foto: Facebook

Etter Kapitals siste avsløring skal alle ansatte i Credi & Partners ha blitt permittert, og flere av dem har nå fjernet selskapets navn fra sine sosiale medier.

Daglig leder er Tom-Arild Karlsen, men Kapitals inntrykk er at han kun fungerer som en stråmann, mens det er Hasfjord som egentlig styrer virksomheten. Karlsen har ikke besvart Kapitals henvendelser i forbindelse med denne saken.