<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Pristoppen i Kragerø

Da bilimportør Tom Røhne innkasserte rundt 27,5 millioner kroner for sin hytteperle på Røsholmen, noterte han samtidig rekord for åpent salg av hytter i Kragerø. Her er andre salg i området som følger hakk i hæl.

Solgt på en uke:  Sydvendt skjærgårdsidyll med seks bygninger og strandlinje mot Jomfrulandsrenna utenfor Kragerø gikk for rundt prisantydningen på 27,5 millioner kroner.  Foto: Finn
Eiendom

Kapital har lett i offentlige registre og funnet at 75 år gamle Røhne satte rekord med ganske knapp margin da han nylig solgte eiendommen sin ytterst i Kragerøs skjærgård med flott utsikt mot Jomfruland. Med en bare om lag 15 år gammel hovedbygning på 100 kvadratmeter og hele fem tilleggsbygninger er det ytterst sjelden vare i området som har totalt byggeforbud, utover å erstatte eksisterende bygningsmasse.

For to år siden betalte Katrine Sissener 26,5 millioner kroner for Buvikveien 8 på Skåtøy. Det er riktignok ikke en fritidsbolig, men enebolig med boplikt. Eiendommen lå åpent ute for salg og befinner seg lenger vest og mye nærmere Kragerø by enn Røsholmen.

Prakteksemplar: Med utsikt og beliggenhet, kombinert med et bra volum på bygningsmassen, er Røsholmen en eiendom helt i stjerneklassen. Foto: Finn

McDonald’s-arving bladde opp

I 2015 betalte Julie Victoria Holm Tveit 26 millioner kroner for to hytter på en egen øy i Søndre Bærøyvei 58, som ligger tvers over sundet for Kragerø by. Eiendommen ble lagt ut med utropspris 28 millioner kroner. Etter hva Kapital forstår er eieren arving etter Theo Holm, som startet den første McDonald’s-restauranten i Norge. Etter at han døde i 2008, solgte hans familie eierandelene i McDonald’s Norge til McDonald’s Corporation.

I fjor la McKinseys Europa-sjef Pål-Erik Sjåtil 25 millioner kroner på bordet for et sommerparadis med to hytter på Store Krikkholmen. I 2018 sto Sjåtil oppført med en inntekt på 76,6 millioner kroner og en formue på 178,3 millioner, ifølge Finansavisen.

I Kragerø-skjærgården har både eiendomskongen Ivar Tollefsen og sønnen Nick noen av landets flotteste fritidseiendommer. I fjor skrev Finansavisen at Tollefsen junior solgte funkishytten i glass som han hadde bygget opp på Totenholmen mellom Gumøy og Oterøya. Kjøpet gikk off market, og Furuholmen-arving Anette Furuholmen Warberg betalte hele 27,5 millioner kroner for hytte, brygge og basseng. 

Salget skjedde fordi Nick Tollefsen hadde kjøpt Hans Petter Bjarøys 23 mål store eiendom, Lille Ærøy, for 44 millioner kroner. Ei heller den eiendommen ble annonsert på markedet.

– Nick har helt sikkert ikke lyst til å kommentere, men jeg synes det er hyggelig at hans barndoms skjærgårdsopplevelser i Kragerø har gitt mersmak, og jeg er selv gledelig misunnelig over at han har kjøpt kanskje Kragerøs aller, aller fineste fritidseiendom med sandstrender og lune badeviker, skrev Ivar Tollefsen til Kapital da vi omtalte hyttekjøpet i fjor.

En annen som har shoppet stort i området er eiendomsmilliardær Jonas Ramm , nummer 33 på Norges 400 rikeste med 6,7 milliarder kroner. I 2019 kjøpte han to naboeiendommer på Stutsholmen ytterst i Kragerø-skjærgården for til sammen 29,9 millioner kroner, meldte DN. Aspelin Ramm-medeieren har også hytte på Buholmen og begrunnet kjøpet med at han har fire barn.  

Ja, takk: Når pandemien gjør reiser til utlandet usikkert, vil rike nordmenn ha dette. Foto: Finn

Hjem til kortreist hyttelykke

Ifølge eiendomsmegler Ronny Jørstad, daglig leder ved Aktiv Kragerø, er det vill interesse for sjøhytter i hans område for tiden. Og corona forklarer en del av den ekstraordinært store pågangen fra kjøpelystne, mener han.

– Jeg merker meg at det er kommet veldig mange nye navn på interessentlistene både i fjor og i år. Mange nye har kommet til og ønsker seg en kortreist fritidsbolig. Et betydelig antall nordmenn har de siste årene kjøpt fritidsbolig i Italia, Frankrike og særlig Spania. Mange av disse tror jeg nå vender nesen hjem og planlegger å kjøpe noe ved sjøen i Norge. Rentenivået har også gjort at det er flere som har mulighet til å kjøpe en flott hytte, sier Jørstad til Kapital.

Et betydelig antall nordmenn har de siste årene kjøpt fritidsbolig i Italia, Frankrike og særlig Spania. Mange av disse tror jeg nå vender nesen hjem og planlegger å kjøpe noe ved sjøen i Norge.
Ronny Jørstad, Aktiv Kragerø