<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kristian Røkke bygger kaldkulp og badstue i strandsonen

For to år siden fikk han godkjent utendørs svømmebasseng. Nå vil Kristian Røkke oppgradere drømmeboligen ytterligere.

Vil bygge: Kristian Røkke ønsker seg ytterligere fasiliteter i hagen. Matt Rourke / AP
Eiendom

Det er mye som taler for at Kristian Røkke ikke har umiddelbare planer om å følge i sin fars fotspor og flytte fra landet. For åtte år siden punget han og kona ut 26 millioner kroner for en villa ved sjøen i Asker. Siden har boligens utearealer blitt utbedret i flere runder. Nå planlegger ekteparet ytterligere endringer. I et brev til Plan- og bygningsetaten har Aker-arvingen bedt om forhåndskonferanse for planer om utendørs badstue og kaldkulp, samt terrengendring for å etablere en skjermet uteplass.

Påkostet: For åtte år siden punget Kristian Røkke og kona ut 26 millioner kroner for villaen på Vettre i Asker. Siden har de oppgradert uteområdene i flere omganger. © Svein Lindin

Hva prosjektet vil koste er uvisst. Det har ikke lykkes Kapital å få en kommentar fra Røkke i sakens anledning.

Dispensasjon

De nye fasilitetene skal settes opp i tilknytning til det eksisterende bassenget i hagen. Dette ble bygget så sent som i 2020. Plasseringen var i strid med byggegrensen mot sjøen, og saken måtte derfor innom både Viken og Akershus fylkeskommune og Fylkesmannen i Oslo. Begge frarådet dispensasjon, men Asker kommune valgte likevel å gi grønt lys. Begrunnelsen var at bassenget ikke ville være synlig fra kysten, samt at det var en klar fordel at Røkke fikk basseng på egen eiendom.

Den nye badstuen og kaldtvannskulpen er planlagt bygget utenfor regulert strandsone. Det gjelder imidlertid ikke for uteplassen. Røkke påpeker likevel i sitt skriv at denne delen av tomten har karakter som privat hage. Forhåndskonferansen søker å drøfte om det er mulig med dispensasjon også denne gangen.

Hyttetrøbbel

Det er ikke bare på hjemmeadressen Røkke har drømt om å oppgradere de siste årene. For et par år siden sikret han seg en fritidsperle på Landøy utenfor Mandal. Prisen var på i underkant av 20 millioner kroner. Kort tid senere kom det frem at milliardærarvingen ønsket å etablere et massasjebad og treningsfasiliteter på fritidseiendommen, samt å få bygget en egen kontorfløy. 

Det skulle imidlertid vise seg lite gjennomførbart. Da arkitekten sendte inn arealberegninger for eiendommen, oppdaget nemlig kommunen at hytta var langt større enn de 120 kvadratmeterne som ble godkjent i 2013. Nå har lokalpolitikerne bestemt at milliardærarvingen må rive 30 kvadratmeter, ifølge Lindesnes Avis, som først omtalte vedtaket. Med det ryker ikke bare Røkkes hyttedrøm. Eiendommen må faktisk gjøres mindre enn da han kjøpte den.

Kristian Røkke er Kjell Inge Røkkes eldste sønn. ​​Han er leder for Aker Horizons, Aker-konsernets spydspiss i fornybar energi-markedet. Kjell Inge Røkke meldte i september i fjor flytting fra Asker til Lugano i Sveits. Luksusvillaen verdt 500 millioner kroner, som ligger på Konglungen like i nærheten av der sønnen bor, gav han i gave til ekskona Anne Grete Eidsvig.