<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Letter rentetrykket?

Oslo Børs tåler forbausende godt oljepriskorreksjonen og de svake makrotallene. Kan forklaringen på den underliggende børsstyrken rett og slett være at investorene tror på langt mer tilbakeholdne sentralbanker i 2023 når den globale inflasjonstakten vil roe seg? Gradvis mer forsiktige renteprognoser kan i så fall gi skikkelig drahjelp, også til Oslo Børs.   

Nøkkelrolle: Om amerikanske inflasjonstall nå har nådd toppen, betyr det mildere renteretorikk fra Jerome Powell, leder av Den amerikanske sentralbanken. I så fall gir det klar støtte til de globale børsene, inkludert også for Oslo Børs.     Foto: Ting Shen/Bloomberg / Bloomberg

For 2023 kan seile opp som året da det ble klart mindre rentestøy enn hva tilfellet var i 2022. For eksempel uttalte nylig sjeføkonom i Danske Bank, Frank Jullum, overfor nyhetsbyrået TDN Finans at renteøkningene til de amerikanske og europeiske sentralbankene, kombinert med den høye inflasjonen man nå observerer,  vil bremse den globale veksten – noe som i sin tur vil medføre at Norges Bank ikke trenger å heve renten mer i 2023.