<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Oljeservicesektoren mot nye historiske topper

Tredjekvartalsrapporteringen har gitt ytterligere bevis for at hele oljeservicebransjen står foran en frisk industriopptur. Investorer som neglisjerer sektoren vil tape betydelige avkastningsprosenter, ikke bare for inneværende år, men også i tiden som kommer, spår vi.   

Reise på første klasse: På Oslo Børs fortsetter oljeserviceaksjene å stige i kurs – og mer moro venter, spår flere analytikere og aksjestrateger.    Foto: Iván Kverme / Finansavisen

– De siste åtte årene har det vært lite investeringer i olje og gass, hvor det typisk har tatt mellom tre og fem år å bygge ut et olje- og gassfelt. Oppå der kom covid-19 og ESG, og da skjedde det en totalkollaps, fra et allerede lavt nivå. I tillegg kom det en unødvendig skroting av kapasiteten i perioden 2020–21, uttalte aksjesjef Frederik Lunde i Carnegie på den nylig avholdte Investordagen, i regi av Hegnar Media.