<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Vant prestisjepris i Women’s Board Award

– Det var kjempegøy å vinne, mye morsommere enn jeg hadde trodd. Det er ikke så ofte man får en utmerkelse eller en medalje for det man gjør, sier Tina Stiegler.

Jakter jobb og styrelederverv: Tina Stiegler har bakgrunn fra Schibsted og Umoe. Hun er styremedlem i Posten Norge, Santander Consumer Bank, TV2 og TV2 Gruppen. Foto: Javad Parsa/NTB
Ledelse

I Kap. 19/21 omtalte vi de tre nominerte til den prestisjetunge styrelederprisen Women’s Board Award. Den yngste kandidaten, Tina Stiegler (45), siviløkonom fra Bergen og med lang fartstid fra Schibsted   , ble hedret med gullmedaljen på et arrangement hos revisjonsgiganten KPMG i begynnelsen av november. Hun er styremedlem i Posten Norge, Santander Consumer Bank, TV2 og TV2 Gruppen.

Stiegler danket ut Gro Bakstad, administrerende direktør i Vygruppen og styremedlem i DNB   og Veidekke   , samt Wenche Teigland, som er engleinvestor og sitter som medlem i styrene til QuantafuelQFUEL, Statnett og Vygruppen.

Women’s Board Award (WBA) skal oppmuntre kvinner til å ta styreverv og steget opp i styrelederrollen. Gunnar Eckbo i Styreinformasjon er primus motor bak prisen. Rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval bistår med intervjuer av kandidatene.

Stiegler ble valgt fordi hun svarte best for seg, men også fordi juryen mente hun kunne ha større glede av prisen enn Bakstad og Teigland fordi hun er ti år yngre.

Hedret: Her er vinneren Tina Stiegler (t.v.) og Annette Malm Justad, som ledet juryen i konkurransen Women’s Board Award. I tillegg til blomster fikk Stiegler et valgfritt executive-kurs på BI. Foto: Styreinformasjon

– Fått tilbud

Kapital møter Stiegler i kafeen på Startuplab/Forskningsparken på Gaustad i Oslo. Tobarnsmoren er blant annet mentor for et knippe tech-startup-selskaper. Stiegler har syklet fra Skøyen. 

– Gratulerer med seieren.

– Tusen takk. Det var kjempegøy å vinne, mye morsommere enn jeg hadde trodd. Det er ikke så ofte man får en utmerkelse eller en medalje for det man gjør. Hele prosessen med intervjuene har vært morsom.

– Har du fått tilbud om styrelederverv etter at du fikk prisen?

Jeg har fått forespørsel om å sitte i styret til et stort selskap.

– Ja, jeg har fått noen interessante henvendelser, men ikke om et styrelederverv. Jeg har fått forespørsel om å sitte i styret til et stort selskap. Jeg vet jo ikke om tilbudet hadde sammenheng med prisen jeg fikk, eller om tidspunktet var tilfeldig.

– Hvilken styrelederjobb står øverst på ønskelisten din?

Svarte best for seg: Tina Stiegler (45) ble valgt som vinner av Women’s Board Award fordi hun svarte best for seg, men også fordi juryen mente hun kunne ha større glede av prisen enn de to andre kandidatene som er ti år eldre. Foto: Javad Parsa/NTB

– Det viktigste er at det er et selskap hvor det er god match med hva det driver med, og hva jeg kan tilføre som styreleder. Jeg må også kunne identifisere meg med selskapet og verdiene.

Det viktigste er at det er et selskap hvor det er god match med hva det driver med, og hva jeg kan tilføre som styreleder.

Profil

 

Navn: Tina Stiegler (45).

Aktuell fordi: Vant nylig styrelederprisen Women’s Board Award.

Viktigste milepæl: 1. Sluttet i Schibsted etter nesten 20 år. Det har gitt uante, nye muligheter, og jeg har fått breddet meg veldig. 2. Møte min kone, som definitivt har gjort meg til et bedre menneske.

Beste investering: Kjedelig svar, å komme meg tidlig inn i boligmarkedet. Jeg kjøpte en leilighet på Carl Berner da jeg var i slutten av 20-årene. I nyere tid: elsykkel!

Dårligste investering: Har nok valgt å glemme dem. Kanskje noe fancy, men ubrukelig hageverktøy.

Best på: Beholder roen. Jo mer det koker, jo roligere blir jeg. Jeg er født med en positiv grunnholdning og godt humør.

Dårligst til: Å være dårlig. Da blir jeg sur. Hvis jeg ikke vinner, f.eks. Er eldst i søskenflokken på tre. Det er klassisk.

Min hverdag: Står opp i fem–sekstiden. Alltid vært A-menneske. Jobber før de andre står opp. Få sønnen vår på syv og datteren vår på fire av gårde til skole og barnehage. Varierende dager med styre- og mentorarbeid, foredrag og jobbsøking. Har nylig avsluttet et kurs på Harvard. Henter i firetiden annenhver dag. Av og til jobb etter de har lagt seg i åttetiden.

Hobby: Litteratur og trening av noe slag. Er avhengig av å være i bevegelse, men det er prosessen som teller, ikke hvor fort jeg løper eller hvor mye jeg løfter av vekter.

HR og teknologi

Stiegler jobbet nesten 20 år i Schibsted, spesialiserte seg på strategi og digitalisering, klatret opp lederstigen og var ansvarlig for Schibsteds digitale vekst da hun sa opp for noen år siden. Hun har i flere år blitt trukket frem i ulike kåringer, blant annet som en av morgendagens ledere i Kapital.

For to år siden begynte Stiegler i jobben som konserndirektør i Umoe og med ansvar for Umoe Restaurants. Etter at salgsprosessen av Burger King og etter hvert Umoe Restaurants var gjennomført, sluttet Stiegler i Umoe-konsernet tidligere i år. 

Siden har hun engasjert seg enda mer i mentorrollen, som hun ikke får betalt for, holdt foredrag, og brukt tid på styrevervene sine, som både er store og tunge i Posten Norge, Santander Consumer Bank, TV2 og TV2 Gruppen. Hun sitter også i flere komiteer.

Tidligere vinnere av Women’s Board Award

 

2010 Åse Aulie Michelet

2011 Kristine Landmark

2012 Benedicte Schelbred Fasmer

2013 Mari Thjømøe

2014 Hilde Merete Tonne

2015 Gisele Marchand

2016 Ikke delt ut

2017 Birgitte Vartdal

2018 Berit Svendsen

2019 Liselott Kilaas

2020 Ikke delt ut

Studert cyber security

– Det er veldig gøy og inspirerende å være her på Startuplab med alt livet fra studenter og gründere. Startups har blitt noe helt annet enn det var da jeg gikk på NHH. Nå opplever jeg også at det er en ny type gründere, andregenerasjons gründere, eller personer med en lang karriere fra Telenor eller andre store selskaper som vil starte noe selv, sier hun.

Stiegler har også vært student selv i høst og tatt et ni ukers kurs i cyber security ved Harvard University.

– Jeg har fått øynene opp for hvor viktig cyber security er. Jeg er ekstremt opptatt av det. Dette er et område norske styrer generelt har for lite kompetanse om, og diskusjonene kan bli overfladiske. Det er litt sånn: “Har vi hatt noen angrep? Gikk det bra?”

Jeg har fått øynene opp for hvor viktig cyber security er. Jeg er ekstremt opptatt av det.

– Da du vant Women’s Board Award, fikk du et valgfritt executive-kurs på Handelshøyskolen BI til en verdi av 96.000 kroner. Har du bestemt deg for hvilket kurs du skal velge?

– Nei, det har jeg ikke.

Jakter på day job

Stiegler er på jobbjakt.

– Jeg må få meg en day job, selv om jeg trives godt i denne litt omflakkende tilværelsen jeg befinner jeg meg i nå. Jeg ønsker meg en jobb med resultatansvar, gjerne i skjæringspunktet kultur, medier og teknologi. Det må være teknologidrevet. Jeg snuser på både teknologiselskaper, mindre scale-ups, og forlagsbransjen.

– Hva med å satse på en ren styrekarriere?

– På sikt kunne det sikkert være fint, men jeg tenker det er viktig å ha relevant og operativ erfaring å kunne spille på og bringe inn i et styre. Jeg ønsker ikke å bli fulltids styreproff allerede nå.