<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Richard Solem

Mine siste artikler
Saksøker rådgivere etter royal baksmell
De London-baserte rederarvingene Morten og Thomas Høegh har reist erstatningssak mot sine tidligere skatterådgivere etter å ha mottatt britiske skattekrav på totalt 135 millioner kroner.
190 milliarder uten eier
Flere av Norges største formuer eies ikke av noen levende person. I hvert fall ikke på papiret. Gjennom utenlandske truster, der noen av landets rikeste og deres familie er “tilgodesett”, er det mulig å slippe unna både innsyn og skatt.
Norges rikeste eksilmilliardærer
Privatformuer for nær 400 milliarder kroner på listen over Norges 400 rikeste styres nå fra utlandet. Andelen skatteflyktninger har vært nokså stabil de siste par årene.
– Utrolig pågang før valget
Flere familiebedrifter fremskynder generasjonsskifter foran valget, til tross for at både Ap og Sp avviser gjeninnføring av arveavgift. – Det er utrolig pågang, sier advokat Randi Birgitte Bull.
Dette er børsens dyreste aksjer
Med stadig nye kursrekorder på Oslo Børs har prisingen av flere aksjer kommet til nivåer man knapt har sett tidligere. Her er villvest-aksjene på OBX-indeksen.
Mer kurstrøbbel i vente
Tesla leder an i rotasjonen ut av glamorøse vekstaksjer, og får følge av fjorårets vinnerfond Ark Innovation. Men med P/E på 150 er det fortsatt masse luft igjen i Tesla-kursen.
Følger exit-skiltet i Flyr
Bjellesauporteføljen er så vidt opp siden forrige oppdatering, og henger stadig godt etter Hovedindeksen i år. Flyr ble slett ingen rakett, og kjendisinvestorene forsvant som dugg for solen.
Telenor beskyldes for systematiske regelbrudd
GlobalConnect hevder i et brev til næringsminister Iselin Nybø at Telenor driver med systematiske regelbrudd i det norske bredbåndsmarkedet. Telenor bestrider fremstillingen i brevet.
Droppet å nevne omstridt gigantprosjekt i Myanmar
Scatecs plan om å bygge en enorm demning i Myanmar er ikke omtalt i selskapets investormateriell. Det omstridte prosjektet er lagt på is etter militærkuppet, men Scatec håper det kan realiseres i fremtiden.
Drømmebyggeren og rakettaksjen
Tittelen administrerende direktør ble for kjedelig for Elon Musk, som tidligere i år ble rangert som verdens aller rikeste. Nå kaller han seg techno-kongen av Tesla, og fremstår som en avantgarde visjonær for det som kan være tidenes aksjeboble.