<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Menton: Denne kystbyen finner du mellom Monaco og grensen til Italia. Byen har fått kallenavnet "Pearl of France". Foto: Getty Images

Feriestedet som har alt

Forretningsmann og politiker Herman Friele og hans kone Renate tilbringer mye tid med familie og venner i feriehuset deres like ved Cannes på Den franske riviera. Dette er hans beste tips til området.

– Vi har et gammelt og hyggelig feriehus i Mougins utenfor Cannes, og har blitt veldig glad i området. Vi setter spesielt pris på de mange pittoreske og sjarmerende landsbyene, det behagelige klimaet og ikke minst den deilige franske maten. Faktisk tror jeg aldri jeg har fått et dårlig måltid på Rivieraen, sier Herman Friele til Kapital Reise.

Den franske riviera, Côte d’Azur, dekker den sydøstlige kysten av Frankrike. For nordmenn er området lett tilgjengelig med direktefly til Nice i turistsesongen. Kyststripen er kjent for sitt gode klima med over 300 soldager i året, og helt siden 1800-tallet har den vært et yndet feriemål.

Mougins: Landsbyen ligger kun 10 til 15 minutter fra Cannes. Foto: Nigel Savory/Shutterstock/NTB / Shutterstock

En ting Friele virkelig synes er bra med å feriere i Mougins og Den franske riviera, er at “alt er så tilgjengelig”.

– På under en halvtime er du i fjellene og kan gå fantastiske turer. Samtidig er Cannes og Antibes rett rundt hjørnet. St. Tropez er heller ikke langt unna. Det kulturelle tilbudet er også veldig bra. Her er det kort fortalt noe for alle.

Sove

Det er mange bra hoteller langs hele Rivieraen. I Cannes er Carlton Hotel meget bra og nesten ferdig oppusset, men det er ganske dyrt. Hotel Splendid, rett vis-à-vis Casino og Palais des festival er mye rimeligere, men også bra.

Frankofil: Herman Friele og kona Renate bruker mye tid på den franske rivieraen. Kind Norway

Spise

All fransk mat er i utgangspunktet veldig god. Vi spiser mye sjømat og salater, blant annet bouillabaisse og spaghetti med småskjell. Til lunsj spiser vi ofte Niçoise-salat og østers. Vi drikker ofte rosévin til maten, men også noe hvitvin.

Restauranten La Place på torget i gamlebyen i Mougins er en veldig bra restaurant i det øvre prissjiktet. De har imidlertid også en relativt prisgunstig lunsjmeny som anbefales. Carlton Hotels strandrestaurant i Cannes er også et bra lunsjsted. Her får du god mat og bra service med bølgeskvulp.

Cannes: På Promenade de la Croisette finner du et glimrende utvalg av luksusbutikker. Foto: Pawel Toczynski/Getty Images

Restauranten La Petite Maison i Nice ligger lett tilbaketrukket mellom gamlebyen og Hotel Negresco. Restauranten er fransk på godt og vondt. Her har vi blant annet møtt på Elton John, som har hus i Nice, og andre kjente ansikter.

Shoppe

Rue de Antibes i Cannes anbefales med et mangfold av butikker med akseptable priser. På Promenade de la Croisette, strandpromenaden, finner du alle kjente merker i den øverste prisklassen. 

Hver mandag er det et stort og spennende antikkmarked i gamlebyen i Nice. I tillegg er det to til tre ganger hver vår, sommer og høst et mer spennende og selektivt marked i Fayence, omtrent én times kjøring fra Cannes i retning Marseilles.

Picasso: Den verdenskjente kunstneren bodde og arbeidet i Mougins fra 1961 til han døde i 1973. Statuen er av den nederlandske skulptøren Gabriël Sterk. Foto: Photopotam/Dreamstime

Oppleve

I fjellene bak Cannes er det mange fine tur-alternativer, og det er også et flott alternativ å ta turstien i sjøkanten rundt Cap d’Antibes. I tillegg vil jeg anbefale den sjarmerende byen Grasse, Frankrikes parfymehovedstad. 

Hvis du vil oppleve Middelhavet, vil jeg anbefale Juan-les-Pins hvor du kan leie strandstol og det er fint å bade. Vi har basseng, men det er noe eget å bade i saltvann.

Mange kjente kunstnere har bodd og arbeidet i området, og Pablo Picasso bodde faktisk flere år i Mougins. I Antibes er det et fint Picasso-museum, mens i Nice finner du både Matisse- og Chagall-museer. 

Reise