<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ibiza Foto: Dreamstime

Middelhavets morsomste adresser

Nå som stadig flere land fjerner sine coronarestriksjoner ligger endelig Europa for våre føtter igjen. Shop till you drop på La Croisette i Cannes, dra på yachtspotting i St. Tropez, ta en dukkert på Barcelonas populære bystrand og spis gourmet i vannkanten i Marbella. Her får du ni lokalkjente nordmenns beste tips til Middelhavets kuleste destinasjoner.

Ibiza:

Kontrastenes øy

Ibiza er øya som har alt; vakre strender, en sjarmerende gamleby, billedskjønn natur, eksklusive butikker og et yrende byliv. Øyparadiset er kanskje mest kjent for fest og moro, men det er også en perfekt destinasjon for en avslappende ferie. Bak partystempelet skjuler det seg nemlig en luksuriøs og rolig side. Beliggende i Middelhavet utenfor Spanias østkyst kan øya lokke med 300 soldager i året, og med en 210 kilometer lang kystlinje kan ferieperlen skilte med rundt 60 strender. Før hippiene “oppdaget” Ibiza på 1960-tallet, var Ibiza en søvnig øy hovedsakelig bebodd av fiskere. Hippiene bragte med seg yoga og meditasjon til Ibiza, som i dag er blitt en populær yogadestinasjon. Øyas magnetfelt og geografiske energilinjer skal visstnok gi en helt spesiell energi. Øyas severdigheter er også mange. Se for eksempel den mytiske klippen Es Vedra og forsøk å finne den bortgjemte hulen Atlantis. Du kan også dra på vingårder og besøke små olivenoljeprodusenter.

Vi har snakket med Christian Marstrander, som sammen med sin kone Merete forelsket seg i Ibiza etter en ferietur. Det førte til at ekteparet flyttet til øyparadiset for 11 år siden. Her startet de den eksklusive strandklubben Cotton Beach Club. Marstrander er nærmest lommekjent på Ibiza, og deler her sine beste tips fra øyparadiset.

Gamlebyen på Ibiza. Foto: Dreamstime

Sove

Six Senses Ibiza: Fantastisk hotell i naturskjønne omgivelser på øyas nordside.
La Torre: Det perfekte stedet for en avslappende ferie. Rimelig for å være Ibiza.
Oku Hotel: Bra hotell i bohemsk stil til en rimelig penge.

Spise

Cotton Beach Club: En av Ibizas mest besøkte strandklubber med flere restauranter. Umulig for meg å ikke nevne.
Casa Maca: Hipp restaurant som serverer high-end middelhavsretter.
The Fish Shack: Byr på autentisk mat og nydelig utsikt beliggende ved havnen.

Drikke

Sunset Ashram: Her kan man nippe til gode drinker til øyas kanskje vakreste solnedganger.
Experimental Beach: Kjent for sine fantastiske drinker og sitt flotte interiør.
La Torre: Hotellet har en restaurant som byr på velsmakende drinker og flott utsikt over havet.

Shoppe

Marina Ibiza: Et av de mest eksklusive shoppingområdene i Europa.
Vara De Rey: Her er alt fra store merkeklesbutikker til sjarmerende små butikker og kafeer.
Gamlebyen: Mange klesbutikker med hvite kjoler, espadrillos-sko og stråhatter for ferien.

Oppleve

Lio Ibiza: Byr på en high-end kabaretopplevelse utenom det vanlige.
Båttur: Ta en båttur til Formentera og dra til en av øyas beste restauranter Juan Y Andrea (eller Beso Beach).
Hippiemarked: Hver lørdag arrangeres det hippiemarked på øya kjent for sin “hippie-chic” bohemstil.


Segrada Familia, Barcelona. Foto: Dreamstime

Barcelona:

Shopping og beach-hopping

Herlige timer på stranden, men også handleturer, gourmet, kafé- og uteliv. I løpet av en og samme helg, og på ett og samme sted. Velkommen til Barcelona! Navnet på byen er katalansk, og utledet av stavelsene bar, cel og ona som betyr barer, himmel og bølger. Dette er neppe den opprinnelige betydningen av navnet, men svært betegnende. Barcelona er ikke Spanias hovedstad. Dog er den landets eneste virkelige verdensby. Innenfor Barcelonas bygrenser finnes alt fra kunstmuseer og halsbrekkende arkitektoniske verker på Unescos verdensarvliste til palmebesmykkede avenyer med lekre forretninger, restauranter og barer. Og for ikke å snakke om flere bystrender i nærheten av sentrum. At du kan nyte strandlivets gleder i kjernen av storbyen Barcelona skyldes et storstilt og ambisiøst program i forbindelse med OL i 1992. Tonnevis av sand ble kjørt ut, sjøen ble renset, nye palmer plantet og stilfulle skulpturer strødd omkring det hele. Ikke rart Barcelona har blitt et av Europas mest populære reisemål.

Christopher Grenness driver vin- og delikatessebutikk i Barcelona, samt Wine Secrets Barcelona, et firma som arbeider som vinagent for små og mellomstore vinprodusenter i Spania. Han har akkurat rundet 20 år som fastboende i den spanske byen. Her får du nordmannens heteste anbefalinger.

Sant Antoni-markedet, Barcelona. Foto: Dreamstime

Sove

Hotel Arts: Ikonisk, moderne, dyrt og lekkert. Luksus ved havet. Eminent service.
Hotel W: Fantastisk beliggenhet i enden av strandpromenaden. Fine rom og masse sjel.
Hotel Brummell: Casual, stilrent og kult boutiquehotell. Soldekk og basseng på terrassen.

Spise

Disfrutar: Michelin-restaurant med innoverende bruk av råvarer og imponerende vinkart.
Fishølogy: Sjømatrestaurant med en filosofi om at alt på fisken skal benyttes.
Denassus: Lite sted med tapas av topp kvalitet, ofte med en eller annen liten vri.

Drikke

Boadas: Autentisk art déco-bar fra 1930-tallet. Ligger i en sidegate fra La Rambla.
Mirablau: Ligger på en åsside. Panoramautsikt over hele byen.
La Xampanyeria: Unik bar som kun serverer Cava. Hit kommer lokale så vel som turister.

Shoppe

Diagonal og Passeig de Gràcia: Her holder mange av de store designerhusene til.
Passeig de Gràcia: Her krangler luksusforretningene og kjedebutikkene om plassen.
Portal de l'Angel: Her finner du kjøpesenteret El Corte Ingles.

Oppleve

La Sagrada Familia: Arkitekten Antoni Gaudís store livsverk og mesterstykke.
Sant Antoni-markedet: Ferskvaremarked. Fiskerestauranten her er blant byens beste.
Wine Secrets Barcelona: Grenness arrangerer vinsmakinger i sitt lokale i bydelen Gràcia.


Puerto Banus, Marbella. Foto: Dreamstime

Marbella:

¡Qué viva Marbella!

Etter at teamet bak NRKs suksesserie “Exit” i fjor besøkte Marbella og filmet sesong 3 der, skal det ikke mye fantasi til for å mistenke at denne strandperlen på Costa del Sol helt sør i Spania lett kan bli fordomsfullt fremstilt som et jetset-mekka for kokainsniffende hedonister fra den norske finansbransjen.

For Marbella ligger laglig til hugg for det, med noen av Spanias flotteste strender hvor flere av Middelhavets mest trendy vannhull slanger seg som perler på en snor. Nikki Beach, La Cabane, Playa Padre, Boho Club, Besaya Beach, Amare, Ocean Club og Olivia Valere er bare noen av de mange eksklusive utestedene som med palmesus, rikholdig cocktailmeny og Tropical House tiltrekker seg yuppies fra hele verden.

For her får du både Costa og del Sol, men også prisbelønnede golfbaner, The Golden Mile og yachthavnen i Puerto Banus som endel russiske oligarker i sommer antagelig nostalgisk vil drømme seg tilbake til. Det hele innhyllet i en eksklusiv atmosfære med femstjerners hoteller, Michelin-stjernerestauranter og dyre designerbutikker hvor Bentleyer og Ferrarier krangler om parkeringsplassen utenfor.

Serieskaper Øystein Karlsen kunne knapt funnet en bedre kulisse når han våren 2023 – til narr for seerne – skal la Jeppe, William, Henrik og Adam fremstå som representative for norske finansmenn på tur, til en by som et Ibiza på speed.

– Et lite paradis

Spoileren får komme fra det virkelige liv. For dagene langs den spanske solkysten handler for det meste – og de fleste – om alt annet enn fest og fanteri.

– Etter å ha bodd i 22 år på magiske Costa del Sol så har ikke følelsene mine endret seg; jeg bor i et lite paradis. Marbella er mangfoldig og har noe for enhver; gamle som unge, og ethvert interessefelt kan dekkes med utallige tilbud av aktiviteter, sier Kristin Bjoran, advokatassistent hos det norske advokatfirmaet Vogt Law i sentrum av Marbella.

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er så sant og beskrivende for Marbella; du kan befinne deg på stranden og bade i Middelhavet om formiddagen, og stå på ski i Europas sydligste alpineldorado, Sierra Nevada, på ettermiddagen, sier Bjoran.

Hun har ikke selv testet Marbellas natteliv på mange år. I stedet foretrekker Bjoran å tilbringe kveldene på en av kyststripens mange chiringuitos, restaurantene og barene langs stranden som om ettermiddagene og kveldene lokker til seg så vel lokale som tilreisende.

– Trocadero Arena ved stranden øst i Marbella er min absolutte favoritt. Her nyter jeg å se solnedgangen med en flaske vin og en “gambas al pil-pil”. Luuma Beach og Siroko Beach, som begge ligger i nede på stranden i Costabella ikke langt fra der jeg bor, er også blant mine “gems”.

Surfeparadis og karibiske strender

I helgene trekker Bjoran og hennes skotske ektemann, sammen med deres to hunder, seg tilbake til stedet de eier ved Ronda, en av Spanias eldste byer, regnet som tyrefektingens vugge, en times kjøretur nord for Marbella.

– Området er et absolutt “must” når man er i Marbella. I Ronda er det obligatorisk med et besøk i den sjarmerende og velholdte gamlebyen. Her kan du blant annet spasere over den “nye” broen, det arkitektoniske underverket som strekker seg over den 100 meter dype kløften som deler byen, og som sto ferdig i år 1793.

Bjoran anbefaler samtidig å legge turen innom en av de 25 flotte vinbodegaene i området. F.eks. Bodega Doña Felica/Chinchilla, ca. 30 min kjøring fra sentrum.

I sommerhalvåret ynder Bjoran å ta bilen fatt og kjøre ned til surfernes mekka, Tarifa, ikke langt fra Gibraltar. Tarifa er en liten, sjarmerende landsby med et snev av hippielivsstil. – Det er her Middelhavet møter den kaldere Atlanteren. Det finnes også mange kule hoteller og gjestehus i området både i og rundt Tarifa f.eks. Dos Mares, forteller Bjoran.

Hun anbefaler også å turen nedover kysten i 45 min fra Tarifa til man kommer til Playa de Bolonia og Zahara de los Atunes. – Man trenger ikke reise til Karibien for å finne fantastiske, kritthvite sandstrender så langt øyet kan se. En flott avveksling, og en fin hvilestund for kropp og sjel.

Marbellas Nordmarka

– Marbella-distriktet byr også på flotte turmuligheter i skog og mark, og jeg kan nevne f.eks. oppmerkede turer ut fra Refugio de Juanar, Marbellas svar på Nordmarka, en kort kjøretur fra sentrum, forteller Bjoran. – Herfra kan man også legge ruten til La Concha, en fjelltopp som ruver 1.215 m.o.h. og over Marbella. Guide anbefales, da terrenget er krevende og merkingen dårlig. Fra La Concha har du panoramautsikt over hele kysten, Afrika og ned til Gibraltarstredet.

For å lade batteriene anbefaler Bjoran noen timer i en ekte hamam, og da gjerne i Hamam Al Andalus i Malaga. – Dersom man ønsker å nyte en dag eller to med yoga, behandlinger, plantebasert sunn mat omringet av natur og stillhet, så er Shanti-Som et fantastisk godt alternativ ca. 25 min kjøring fra Marbella.

Ronda, Marbella. Foto: Dreamstime

Sove

Marbella Club, Puente Romano, Don Pepe og Don Carlos: Klassiske hoteller i femstjernersklassen.
Boho Club: Et nytt, trendy velværeretreat.
Maison Ardois: Et sjarmerende, nyrenovert boutiquehotell i en bygning fra 1929.

Spise

Trocadero Arena: En eksotisk strandrestaurant med afrikanskinspirert interiør og classy internasjonal atmosfære.
Kanaloa Marbella: Flott restaurant med mat fra Middelhavet som man også har utsikt over.
Zozoi: En koselig restaurant i gamlebyen med utsøkt mat.

Drikke

Air by Breathe: Fantastisk takterrasse i Puerto Banus åpen i sommerhalvåret.
La Polaca: En tradisjonell, kuriøs spansk vin-/tapasbar i gamlebyen.
Lekune: Populær tapas- og vinbar.

Shoppe

Gamlebyen i Marbella: Små uavhengige, originale boutiques.
Puerto Banus: Designerbutikker og det store kjøpesenteret El Corte Ingles
Calle Larios & Muelle Uno: Calle Larios er hovedgaten i Malaga, og Muelle Uno er havneområdet i samme by. Malaga er verdt en tur i seg selv.

Oppleve

Ronda: En nydelig gamleby med storslått utsikt og 25 vinbodegaer i området rundt. Ronda er dessuten et fantastisk utgangpunkt for hiking/gåturer i fjell, skog og mark.
Zahara de los Atunes/Playa Bolonia: Sanddyner og kritthvite, uberørte strender.
Picassomuseet og Teatro Soho: Malaga er Picassos fødeby, og her er det et eget Picasso.museum og skuespiller Antonio Banderas teater.
Valderama Golfbane/Finca Cortesin: Golfbaner i verdensklasse med fantastiske klubbhus/restauranter.


Sea Covetes, Palma de Mallorca. Foto: Dreamstime

Palma de Mallorca:

Liten storby

Lenge var Mallorca for mange synonymt med charterturisme. Slik er det ikke lenger. De siste årene har feriestedet seilt opp som en av de virkelig store weekend-favorittene, og øyas hovedstad Palma byr på det meste av slikt som ofte er forbeholdt de store metropolene: intet mindre enn ti Michelin-restauranter, trendy kafeer og barer, gode shoppingmuligheter, luksuriøse hoteller, historiske attraksjoner og pulserende folkeliv. Legg til noen av verdens vakreste bystrender, og det er lett å forstå stedets høye hipphetsfaktor.

Flere kaller Palma for et Barcelona i miniformat. Det stemmer bra. Byen har mange av de samme kvalitetene som storebroren på fastlandet, bare i litt mindre målestokk. Den er stor nok til å by på det meste, og liten nok til å holde på sjarmen – en sjarm som har vært som en magnet på kulturelle personligheter opp gjennom årene. Agatha Christie skrev flere av sine bøker her, og også den polske pianisten og komponisten Frédéric Chopin brukte Mallorca som inspirasjonskilde. Sir Winston Churchill tilbragte flere av sine ferier i Palma, og det samme har blant andre Charlie Chaplin, Grace Kelly, prinsesse Diana, Harrison Ford, Kate Moss og Gwyneth Paltrow gjort.

Reiselivsmannen Per G. Braathen og familien har vært bosatt på Mallorca i over 20 år. Her deler reiselivsmilliardæren sine beste tips og råd.

La Seu-katedralen, Palma de Mallorca. Foto: Dreamstime

Sove

Sant Francesc: Eksklusivt herregårdshotell med takbasseng og middelhavsrestaurant.
Hotel Cort: Boutiquehotell i gamlebyen med populær restaurant og østersbar.
Posada Terra Santa: Sentral hotellperle i historisk bygg med basseng både inne og på taket.

Spise

Marc Fosh: Den mest kjente av i alt ni Michelin-restauranter på Mallorca.
Tast Club: Den beste tapasen i byen. Husk å bestille bord.
Patron Lunares: Hipp hot-spot med lokale fiskeretter og hus-DJ.

Drikke

Bar Abaco: Turistattraksjon med rause drinker og sydlandsk stemning.
Brassclub: Cocktailbar med dedikerte bartendere og imponerende drinker.
Puro Beach: Hipp strandklubb cirka ti minutter med taxi fra sentrum.

Shoppe

Passeig des Born: Handlegate med luksusbutikker som Mulberry, Burberry og Louis Vuitton.
Corte Inglés: Rundt dette varehuset ligger kjente spanske kjeder som Mango og Zara på rekke og rad.
Plaza España: Smågatene rundt her har små, unike og sjarmerende butikker.

Oppleve

Ses Covetes: Byens aller beste strand med silkemyk sand.
La Seu-katedralen: Gotisk katedral som tok 400 år å bygge. Obligatorisk!
Flor de Sal d’es Trenc: Mallorcas største saltprodusent. En omvisning anbefales.


Donna Camilla Savelli Foto: Guido Fua

Roma:

Den evige stad

Den italienske hovedstaden er byen for romantikere, historienerder, kunstinteresserte og matentusiaster. Roma, som har eksistert i over 3.000 år, oser av historie. Besøk det gigantiske amfiteateret Colosseum, kanskje Romas mest kjente bygg, hvor gladiatorkamper ble avholdt foran 50.000 mennesker. Kast en mynt over skulderen i Trevifontenen, med den vakre fasaden til Palazzo Poli i bakgrunnen. Og opplev severdigheter som Vatikanet, Pantheon og spansketrappen. Roma har også en rekke museer med italiensk kunst, og byr på shopping i ypperste klasse med en flust av luksusbutikker. Utenom de typiske attraksjonene er hovedstaden full av koselige trattoriaer, flotte parker og sjarmerende restauranter med det beste det italienske kjøkkenet har å by på. De italienske druene er også upåklagelige. Nyt en gelato i solen fra den beste isbaren i Roma, Giolitti, mens du vandrer i de koselige gatene. Og titt på bylivet mens du nipper til en espresso på kafeen Tazza Di Oro, berømt for sin kaffe. Vi har snakket med Sandro Parmeggiani, eier av den italienske restauranten Vineria Ventidue på Frogner i Oslo, som har et eget feriested ikke langt unna Roma. Restauranteieren har tilbragt mye tid i storbyen, og deler her sine favoritter i den evige stad.

Sove

Palazzo Manfredi: Luksuriøst hotell rett ved et av verdens mest imponerende byggverk, Colosseum.
Albergo del Senato: hyggelig hotell ved turistattraksjonen Pantheon, med takterrasse og utsikt over hele byen.
Donna Camilla Savelli: et historisk kloster i bohemområde Trastevere.

Spise

Assunta Madre: svært god og kostbar sjømatrestaurant.
Pierluigi: serverer nydelig sjømat og ligger vakkert til i hjertet av Roma.
Fori Imperiali: trattoria med autentisk og middels priset italiensk mat.

Drikke

Tempio bar: en klassiker som skuer rett mot Pantheon.
Albergo del Senato: Hotellets takterrasse er et hyggelig sted for en aperitivo.
Freni e Frizioni: en livlig bar med moderne kunst i Trastevere.

Freni e Frizioni Foto: Shutterstock

Shoppe

Via Corso: hovedgaten i det historiske sentrum av Roma med massevis av butikker.
Via Margutta: en trivelig gate med mye å by på for kunstinteresserte.
Via dei Coronari: Romas antikvitetsgate – en av de vakreste i byen.

Via dei Coronari Foto: Shutterstock

Oppleve

Pantheon: et av de mest betydningsfulle monumentene fra den romerske keisertidens arkitektur.
La Galleria Nazionale: Nasjonalgalleriet for moderne og samtidskunst.
Borghese-parken: I gangavstand fra sentrum ligger en perle av en park verdt et besøk.


Hotel Negresco, Nice. Foto: Dreamstime

Nice:

Nice place!

Med Frankrikes nest største flyplass er Nice en ettertraktet “hub” for reisende fra alle verdenshjørner. I disse dager utvikles flyplassområdet til å bli et knutepunkt for trafikk i alle retninger. I vest frister Cannes, St. Tropez og Marseille, østover venter Villefranche, Cap Ferrat, Monaco og grensen mot Italia. Og langs åsryggene lokker dusinvis av sjarmerende klippelandsbyer fra middelalderen. Men Nices åtte kilometer lange strandpromenade og gamlebyens intime, trange smug og myldrende uteliv har mer å by på enn noensinne. Fra små bistroer og barer til uforglemmelige kulinariske opplevelser.

Med sine 2.700 soltimer pr. år byr Rivieraens hovedstad i aller høyeste grad på sol, sjø og parasoller, men også lokale markeder, det ypperste av fransk mat, gode shoppingmuligheter, samt storbyliv. Den nye traseen til bytrikken tar deg dessuten i løpet av kort tid rett inn i “Vieux Nice” – gamlebyens hjerte. I Nice er du med andre ord velsignet med en sjelden blanding av himmel og hav, samt et deilig kaos av landsbysjarm og luksus.

Forfatter Arild Molstad og hans kone, globetrotter Charlotte Lotherington Molstad, har bodd i Sør-Frankrike i mange år og kjenner Rivieraen som sin egen bukselomme. Dette er ekteparets sterkeste anbefalinger.

Nice. Foto: Dreamstime

Sove

Hotel Negresco: Fasjonabelt flaggskip, med sin Promenade des Anglais-adresse.
Hotel Aston: Gir valuta for pengene. Nærhet til stranden og gamlebyens fortausrestauranter.
Palais Saleya: Small is beautiful. Boutique-hotellet med personlig service og mini-suiter.

Spise

Jan: Michelin-stjernebestrødd mat. Ostesortimentet er verdt et besøk i seg selv.
Comptoir 2 Nicole: Liten, men velsmakende meny i elegante omgivelser like ved Operaen.
Le Bar des Oiseaux: Mye valuta og stemning for pengene.

Drikke

Comptoir Electrique: En konvertert isenkrambutikk med høy stemning og herlige drinker.
Le Plongeoir: Ved havnen. Perfekt sted for forfriskninger i sommerheten.
Shapko: Jazzbar med heftig, levende musikk og tett stemning.

Shoppe

Avenue Jean Médecin og Rue Massena: Shoppinggater midt i sentrum som bretter seg ut i flere retninger.
Galeries Lafayette: Shoppingsenter hvor du finner det meste.
Rue Paradis: Eksklusivt shoppingsted som gir bankkortet bein å gå på.

Oppleve

Matisse- og Chagall-museene: De perfekte stoppene for litt kulturell input.
Eze- og Antibes-strendene: Ta turen hit for et avkjølende bad.
La Cavaleta: Byens første rickshaw-operatør, som tar deg fra A til B innen byens grenser.


Hermitage Monaco Foto: Hermitage

Monaco:

Ikke størrelsen som teller

Bare en halvtimes kjøretur fra Nice ligger det lille fyrstedømmet Monaco vakkert til langs Den franske rivieraen. Miniputtstaten er en lekeplass for verdens rike og berømte, og med fantastisk beliggenhet ved Middelhavskysten byr Monaco på en ferie fylt av glam og glitter. De fleste av byens severdigheter finner du i gamlebyen og ved havnen, som kan utforskes til fots. Når sulten melder seg, anbefales det å ta en matbit i havneområdet, som byr på flere gode restauranter og kafeer. Her kan du nyte et måltid med noe godt i glasset med utsikt over havnen som bugner av luksusyachter. I slutten av september er det duket for Monaco Yacht Show, hvor verdens dyreste og mest spektakulære yachter er til salgs. Et annet show som må oppleves er Monaco Grand Prix, hvor Formel 1-biler suser rundt i byens trange gater. Til tross for Monacos lille størrelse, med innbyggertall på nivå med en bydel i Oslo, bugner byen av eksklusive butikker, luksuriøse hoteller og kulinariske opplevelser i ypperste klasse. Og med 300 soldager i året kan det være godt med en dukkert på en av byens strandklubber, som Nikki Beach eller eksklusive Monte Carlo Bay. Yachtmegler Christian Ekeberg, som er bosatt i Monaco, deler her sine beste anbefalinger til lilleputtstaten.

Sove

Hermitage: moderne luksushotell i hjertet av Monaco.
The Maybourne Riviera: unikt hotell med fantastisk utsikt, spa og flere restauranter like utenfor Monaco.
Novotel: bra budsjetthotell nær Casino-plassen.

The Maybourne Riviera Foto: The Maybourne Riviera

Spise

Le Grill: dyr restaurant i toppetasjen til Hotel de Paris – men verdt det.
Sass: Den mest kjente restauranten i Monaco byr på god mat og lekkert interiør.
La Bionda: Budsjettvennlig spesialist på kjøtt. Vin koster det samme som vann her.

Coya Foto: Coya

Drikke

Coya: Har den beste atmosfæren, med flott utsikt og livemusikk.
Jimmy’z: et verdenskjent utested som tiltrekker seg verdens beste DJer og kjendiser.
The Bar Américain: byr på noe godt i glasset med blues-, jazz- og soul-musikk i bakgrunnen.

Shoppe

Casino Square: har alt av det som finnes innen luksusmerker og klokkebutikker.
Metropole Shopping Monte-Carlo: et fint shoppingsenter med 35 butikker, restauranter og kafeer.
Zara: den eneste budsjettvennlige butikken i byen.

Monaco Yacht Show Foto: Reuters

Oppleve

Monaco Grand Prix: Formel 1-løp som kjøres gjennom byen med startskudd i slutten av mai.
Monaco Yacht Show: Verdens største superyachter samles og selges i slutten av september.
Monte Carlo Casino: et av verdens mest sagnomsuste kasinoer.


Saint-Honorat, Cannes. Foto: Dreamstime

Cannes:

Franske fristelser

Cannes er for de fleste mest kjent for den internasjonale filmfestivalen som går av stabelen hvert år i mai, men den lille småbyen – med sine knapt 75.000 innbyggere – har langt mer å tilby. Bak den fasjonable fasaden finner man nemlig et reisemål som kan friste med både spennende severdigheter, en sjarmerende gamleby, gastronomiske opplevelser i verdensklasse og ikke minst en kystlinje på 15 kilometer med finkornet sand så langt øyet kan se. Cannes ble “oppdaget” av den britiske aristokraten lord Brougham på begynnelsen av 1800-tallet. Han var egentlig på vei til Italia, men måtte på grunn av en koleraepidemi overvintre på Den franske rivieraen. Han forelsket seg i plassen, og snart fulgte russiske fyrster og høyadelen fra det øvrige Europa etter. Snart ble strandpromenaden La Croisette skapt, og det første casinoet åpnet. Det ble også bygget egne shoppinggater, restauranter, hoteller, teatre, tennis- og golfbaner, alt for at de rike og berømte skulle ha noe å underholde seg med. Alt dette finnes fremdeles, ispedd alle de kvalitetene som en gang i tiden forhekset Brougham: det deilige klimaet, appelsinlundene og utsikten til Middelhavet så vel som Alpene.

Eiendomsmegler Fredrik Lilloe i Knight Frank kjenner Cannes som sin egen bukselomme. Vi har bedt ham om å plukke ut sine favoritter.

Cannes. Foto: Dreamstime

Sove

Martinez: Femstjerners nyrenovert Art Déco-hotell på Croisetten.
Hotel 3.14: Funky moro og behagelig avslapning for den hippe og trendy.
Canberra: Value for money i shoppinggaten rue d’Antibes.

Spise

La Guerite: På øya Ile Sainte-Marguerite. Båt henter og bringer. Fantastisk kongekrabbe!
Bobo: Gourmet i sentrum. Fullt hus dag og kveld.
Noväa Social Food: Topp veganermat til gode priser.

Drikke

La Môme Bar: Ligger i rue Florian. Stedet å se og bli sett.
Le Baoli: Kjent nattklubb ved havnen.
Brown Sugar: Avslappet stemning og hyggelige priser.

Shoppe

La Croisette: Her ligger designerforretningene som perler på en snor.
Rue d’Antibes: Shop till you drop. Alle de store kjedene samlet på ett sted.
Marché Forville: Utmerket matmarked med dagsferske produkter.

Oppleve

Øyhopping: Sainte-Marguerite og Saint-Honorat bør besøkes.
Le Suquet: Gamlebyen fra 1600-tallet på en ås rett vest for havnen er et must.
La Croisette: Hovedgaten med Middelhavet på den ene siden og byen på den andre.


Saint-Tropez. Foto: Dreamstime

Saint-Tropez:

Den glamorøse kystbyen

Den lille havnebyen på Den franske rivieraen er kjent for sine eksklusive yachter, mange luksusbutikker og høy partyfaktor. Men Saint-Tropez har langt mer å by på. Her kan du også ta livet med ro og nyte late dager på en av de lekre strendene, vandre rundt i de sjarmerende gatene og dra på utflukter til nærliggende, berømte vingårder. Det er derfor ikke rart at den tidligere fiskelandsbyen hvert år tiltrekker seg rike og berømte. Et av Saint-Tropez’ kjennetegn er alle luksusyachtene som ligger som perler på en snor langs Vieux Port og vugger i horisonten. Byen lokker også med en drøss av restauranter med autentisk fransk mat, koselige kafeer og trendy barer. Og for den som er glad i en fest, er alternativene mange. På dagtid byr strandklubber som Nikki Beach på sol, bad og feststemning. Ta så turen til Les Caves du Roy, en av Frankrikes mest kjente nattklubber, hvis du ikke ønsker at kvelden skal ta slutt.

Investor Torstein Tvenge, som trives svært godt på Den franske rivieraen, kjøpte på 90-tallet et feriested i Saint-Tropez som han fortsatt har i dag. Gjennom årene har han tilbragt mye tid og blitt godt kjent i den sjarmerende byen. Her er hans favorittsteder.

Saint-Tropez. Foto: Dreamstime

Sove

Residence de la Pinede: Kostbart lukushotell beliggende ved sjøen.
Pan Dei Palais: Unikt hotell i hjertet av byen med restauranter, basseng og strand.
Hotel Byblos: En årelang favoritt blant rike og berømte.

Spise

Club 55: Populær strandrestaurant for folk som ønsker å se og bli sett.
Jardin Tropezina: Strandrestaurant med middelhavsretter servert i en avslappet atmosfære.
Le Migon: Tradisjonelle franske retter – litt mer “hverdagskost”.

Drikke

Le Quai: En hot bar, restaurant og nattklubb med en stor terrasse med utsikt over havnen.
Café Sénéquier: En av de mest kjente kafeene med god kaffe, drinker og matretter.
Place de Lices: I dette populære området ligger mange barer og kafeer med greie priser.

Shoppe

The Golden Triangle: Et område med luksusbutikker som Chanel, Dior og Louis Vuitton.
Gamlebyen: Har mange interessante butikker med unike gjenstander som er verdt et besøk.
Blanc D’ivoire: Interiørkjede som har spesialisert seg på riviera-stilen.

Oppleve

Château Minuty: Vingård – en av de mest berømte produsentene av roséviner i Provence.
Place aux Herbes: Fiskemarked med dagferske varer i hjertet av gamlebyen.
Plage de Tahiti: Fantastisk strand for en avslappende dag, fire kilometer fra sentrum.

Reise
Aktuelt nå