<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Baobab Luxury Safari Resort Foto: Mask Architects

Nytt fra Afrika

Ny luksuslodge skal produsere drikkevann fra luften, Zanzibar bygger større og høyere, og flere i bransjen går i bresjen for å utrydde troféjakt. Dette er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet.

I pakt med naturen

Luksuriøst, men smart, er mer populært enn noensinne. Også når det gjelder overnattingssteder. Det italienske designfirmaet Mask Architects tar det hele et skritt lenger. Selskapet lanserte nylig planer om Sør-Afrikas største anlegg for økoturisme som etter planen skal produsere egen grønn energi og drikkevann fra luften. 

Det luksuriøse komplekset har fått navnet Baobab Luxury Safari Resort. De planlagte byggene vil være hevet 3,5 meter over bakken, og eksteriør og interiør skal, som navnet tilsier, være inspirert av den forhistoriske tresorten baobab. Her kan du nyte sol og utsikt på terrassen, mens sjiraffene spiser fra trærne rett ved siden av.

Baobab Luxury Safari Resort Foto: Mask Architects

Hvert trehus vil ha et eget “luft til vann-system”, som drives av solceller. Dette tilrettelegges av luftfiltre som er bygget inn i trekledde aluminiumsstenger. Luft og fuktighet som passerer gjennom disse filtrene, blir deretter kondensert og behandlet gjennom et ekstra filtreringssystem i et rom under bakken.

Resorten skal også distribuere vann til lokalsamfunnet. Dette som et ledd i firmaets mål om å forbedre både infrastrukturen, landbruket og produksjonen i området. Byggestart er foreløpig ikke fastsatt.

Zanzibar domino commercial tower Foto: xCassia

Byggeboom på Zanzibar

Den romantiske krydderøya Zanzibar har lenge vært et yndet reisemål for dem som ønsker å kombinere safari med sol og sand. Nå melder flere uavhengige kilder at øya, kjent for sine uberørte strender, krystallklart vann og trange smug, gjennomgår en transformasjon man ikke har vært vitne til tidligere.

Stadig høyere tårn popper opp. Dette for å lokke luksusturister så vel som forretningsfolk og utenlandske investorer til øya, som et ledd i å bygge en økonomi mindre avhengig av det som har vært livlinen i flere tiår, nemlig turisme. 

Først ut er Burj Zanzibar, som tar mål av seg å bli verdens høyeste boligtårn i tre. Bygget er planlagt med 266 leiligheter over 28 etasjer. Hovedfokuset på tre som byggemateriale skal, ifølge utviklerne, gi prosjektet en klimagassreduksjon på omtrent 25 prosent sammenlignet med om hele bygget ble realisert i betong. 

Dernest skal øya også etter planen få en skyskraper, som når den står ferdig vil være det største hotellet i Øst- og Sentral-Afrika. Det enorme 70-etasjers bygget, som blir hele 370.000 kvadratmeter stort, har fått navnet Zanzibar Domino Commercial Tower. Bygget vil i tillegg til et luksushotell også romme 560 leiligheter, en golfbane, et bryllupskapell og en marina for yachter og cruiseskip.

Foto: Shutterstock

Vil stoppe troféjakt

Safari med mål om å drepe er umoderne. Det forsøker nå 35 store reisebyråer, charter-spesialister og online reiseplattformer å overbevise den sørafrikanske regjeringen om. Initiativet kommer fra organisasjonen World Animal Protection, som har fått kjente bedrifter som Booking.com, Tripadvisor, Expedia og Apollo med på ideen. Brevet, som ble sendt i fellesskap, kommer som svar på at den sørafrikanske regjeringen har lagt opp til å øke antallet troféjakter i landet og sågar markedsføre dem som bærekraftig turisme. 

Ifølge World Animal Protection tar stadig flere internasjonale turister dog avstand fra den blodige sporten. I en fersk analyse svarte 84 prosent av de spurte at Sør-Afrikas regjering bør prioritere dyrevennlig turisme fremfor troféjakt. I tillegg svarer 74 prosent at markedsføring av troféjakt vil ha en direkte skadelig effekt på Sør-Afrikas gode rykte som reisedestinasjon.

Reise
Aktuelt nå