<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Elsker skjærgårdsidyll: Tidligere toppmodell Emma Wiklund elsker at Stockholm er bygget på øyer og omgitt av vann på nærmest alle kanter. Faksimile: Instagram/emmaofstockholm

Supermodellen og skjærgården

Etter 12 år i motemetropolene New York og Paris flyttet den tidligere supermodellen Emma Wiklund tilbake til fødebyen Stockholm. Dette liker hun best med hjembyen.

– Jeg elsker at Stockholm er bygget på øyer og har nærhet til vann nesten overalt. Og at det for meg som har bodd mange år i Paris og New York er en “liten” storby hvor du fortsatt får så mye god kultur, gode restauranter og spennende mennesker, sier Emma Wiklund til Kapital Reise. 

Svensken, som på 1990-tallet var en av verdens mest kjente fotomodeller med hele verden som arbeidssted, er født og delvis oppvokst i Stockholm. 

Hjemme best: Jobben som supermodell tok svenske Emma Wiklund utenlands i 12 år, men i år 2000 dro hun hjem til fødebyen Stockholm, hvor hun trives aller best. Foto: Emma S. Skincare

I 12 år bodde supermodellen også i utlandet, blant annet i Paris og New York, og gjorde stor karriere. Hun dukket blant annet opp på flere omslag av Elle-magasinet og i George Michael-musikkvideoen fra 1992, “Too Funky”. Men i 2000 bestemte Wiklund seg for å returnere til fødebyen. Og denne gangen for godt.

– Stockholm er virkelig mitt hjem. Familien min og jeg bor i Vasastan, barna våre vokste opp midt i byen, og både mannen min Hans og jeg liker veldig godt å ha nærhet til alt, sier den tidligere toppmodellen som ble gründer. De siste 12 årene har Wiklund eid og drevet hudpleiemerket Emma S. Skincare. 

Nå deler hun sine aller beste tips til hjembyen med Kapital Reises lesere.

Sove

Hotel Lydmar ligger fantastisk til rett overfor slottet og har et kult og urbant preg, men føles likevel luksuriøst. Du er egentlig midt i byen, men fortsatt ved vannet. Vil du oppleve noe utenom det vanlige, er det supereksklusive hotellet Ett Hem helt fantastisk. Ett Hem er som å være hjemme, men mye bedre.

Hotell: Av overnatting i den svenske hovedstaden anbefaler Wiklund hotellet Lydmar. Foto: Hotel Lydmar

Spise

En av mine absolutte favorittrestauranter er Tennstopet Grill som ligger i Vasastan der jeg bor. Her får du en god kalve-entrecôte, et godt glass rødvin og en følelse av at du er en stockholmer på hjemmebane. En virkelig hyggelig nabolagsrestaurant med en superherlig atmosfære. 

For å få en fantastisk utsikt over Stockholm er Spesso en populær restaurant, men også bare for å ta en god drink. Hvis du får et bord der og vil spise, ikke gå glipp av deres magiske hummerravioli eller villsvinsragu.

Parkliv: Den tidligere supermodellen går ofte tur i Hagaparken som ligger like ved hennes hjem i Stockholm. Foto: Jeppe Wikström / Visit Stockholm

Shoppe

Hvis du vil se et skikkelig bra varehus hvor du har alt under ett tak, anbefaler jeg å gå til Åhlens City som ligger midt i byen. Der kan du finne alt fra gode svenske merker innen både mote og skjønnhet, og ta gjerne en sving forbi min Emma S. Skincare-hylle. Hvis du er en skjønnhetspleie-nerd som meg, bør du ikke gå glipp av COW parfymeri på Regeringsgatan. Superfine merker og den beste servicen når det gjelder å finne riktig sminke og duft. 

Et besøk i Acne studios fine butikk på Norrmalmstorg er heller ikke feil, og ønsker du mange fine butikker i en og samme gate, er Biblioteksgatan nede ved Stureplan fantastisk. Der finner du alt fra Celine til Ralph Lauren.

Til fots: I tillegg til å dra ut i skjærgården, anbefaler Wiklund å oppleve byen til fots, og en tur ved Djurgården er et must. Foto: Henrik Trygg / Visit Stockholm
Et skjærgårdsliv: Emma Wiklund elsker at Stockholm har kort vei inn i den “magiske” svenske skjærgården, og anbefaler alle besøkende å ta en dagstur ut i båt på sommeren. Foto: Mikdam/Dreamstime

Oppleve

Noen ganger blir man litt blind når man bor i sin egen by, men å oppleve byen til fots er noe jeg anbefaler. Jeg går overalt. En tur på Strandvägen og Djurgården er et must. Eller kanskje i min “hjemmepark” Hagaparken. I helgene tar jeg gjerne en tur innom Moderna Museet på Skeppsholmen eller sjekker ut hvilken utstilling som er på Fotografiska museet.

Har du tid, bestill gjerne bord på Fjäderholmarnas krog. En koselig restaurant som du kommer til med båt fra Stockholms indre by, og når du skal dit, får du se Stockholm fra vannet. Og bare det å ta en båt fra Nybrokajen til et eller annet reisemål ute i Skjærgården en dag er magisk. Det er superfine dagsturer, og når du drar på dem, forstår du også nærheten fra byen ut til en magisk natur.

Reise
Innsidernes innsidetips