<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Nyanser i brunt: Tanken var at hver teglstein skulle representere én innbygger i Oslo. 200.000 ubrukte steiner har ligget lagret i Nittedal siden 1991 og skal nå brukes til utbyggingen. Foto: Gard Setsaas

En konsertsal vendt mot Mekka

Tomten til Oslo Spektrum var egentlig avsatt til moské. Nå står byens storstue foran en milliardutbygging.

“Umiddelbart kan nok ‘Oslo Spektrum’ virke som en noe kjønnsløs betegnelse. Så får vi håpe at navnet får identitet når hallen kommer i bruk.”

Det skrev Aftenposten Aften 20. august 1988, da det ble klart hva den nye byhallen skulle hete. Navnet kunne også blitt “Olavshallen”, “Oslo Arena”, “Oslo Amfi”, “Forum Oslo”, “Nansenhallen” og “Valhall”, men til slutt var det 21 år gamle Lillian Børresen fra Hammersborg som stakk av med seieren i navnekonkurransen og kunne stikke av gårde med kjæresten på én ukes ferie til New York.

At den nye og etterlengtede byhallen ikke kunne hete nettopp det, var på grunn...

Reportasjer
Eiendom