<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Kunst er veldig pretensiøst

Stig L. Bech er mest kjent som forretningsadvokat, men har i tillegg sitt eget atelier. I denne episoden av Kunstpraten forteller Bech om hva han lager og hva han kjøper.

Tusenkunstner: Stig L. Bech har vunnet en rekke kåringer for å være den beste eiendomsadvokaten i Norge. Han lager også kunst og har eget atelier. Det forteller han om i Kunstpraten. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
Livsstil

Stig L. Bech er mest kjent som forretningsadvokat, men har i tillegg sitt eget atelier. I denne episoden av Kunstpraten forteller Bech om hva han lager og hva han kjøper.

– Jeg har alltid vært interessert i og holdt på med kunst, sier Stig L. Bech.

Jeg har alltid vært interessert i og holdt på med kunst.

Han har over flere tiår vært en ledende forretningsadvokat og har erfaring fra både Wikborg Rein, BAHR og som konsernsjef i Solon Eiendom SOLON. I dag er han partner i Wiersholm.

I fjor vinter fortalte Bech i et intervju med Dagens Næringsliv at han lever med bipolar lidelse. I samme intervju fortalte advokaten at han har anskaffet seg et eget atelier på Stovner i Oslo. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten, for å fortelle om kunstinteressen.

– Kunst er veldig pretensiøst, men okay, sier Bech i studio.

Hør denne ukens episode her:

Hobby og samling: I episode 3 av Kunstpraten har Margrethe Hegnar (t.h.) og Kari Nestaas besøk av forretningsadvokat Stig L. Bech. Han har kunst som hobby og kjøper noe selv også. Foto: Eivind Yggeseth

Tok kunstfag på videregående

På videregående skole gikk Bech et toårig grunnkurs, med allmennfag som den ene delen og kunstfag som den andre delen. I dag har han et atelier med både dreiebenk, keramikkovn og staffeli.

– I privat sammenheng har jeg egentlig alltid tegnet, malt og skriblet. Men keramikk er nytt av fjoråret. Og hva det blir? Noen vil kanskje finne på å kalle det skulpturer, men foreløpig er det mye leirekladder. Jeg har jo litt temperament. Jeg kan av og til finne på å kaste leiren i gulvet og bare la den være leirklump, forteller Bech.

Jeg har jo litt temperament. Jeg kan av og til finne på å kaste leiren i gulvet og bare la den være leirklump.

– Hva slags teknikk liker du aller best?

– Det er vanskelig å si, men det jeg gjør mest av nå er akryl på lerret og en del kulltegninger.

– Tar du noe inspirasjon fra kunsten du liker i det du lager selv?

– Ja, det gjør man helt åpenbart. Jeg har leid en instruktør i atelieret.

Ikke investering 

Kunstinteressen til Bech består både av den utøvende delen i atelieret, men også av å kjøpe kunst.

– Jeg er ingen profesjonell samler, men jeg liker å ha kunst på veggene og jeg bruker faktisk en del tid på å se på det, sier han.

Wiersholm-advokaten har blant annet kjøpt verk av Jan Groth, Terje Resell, Henrik Placht og Håkon Gullvåg.

Groth på veggen: – Jeg er ingen profesjonell samler, men jeg liker å ha kunst på veggene, sier Stig L. Bech. Her er han avbildet foran et Jan Groth-verk hos advokatfirmaet BAHR, hvor han tidligere jobbet. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix

– Jeg har hatt muligheten til å kjøpe det jeg har hatt lyst på.

– Men tenker du på investeringen når du handler kunst?

– Nei, det har jeg aldri reflektert over.

Her finner du de tidligere episodene med kunstsamler Erling Neby og Blomqvist-sjef og -eier Elisabeth Vik Forsberg: