<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Familien bak Galleri Brandstrup: – Mye spennende på kunstscenen i Oslo

Andre og tredje generasjon fra Galleri Brandstrup forteller om familiebedriften, den nyeste utstillingen deres og hvordan de plukker kunstnere til galleriet sitt.

Prioriteringer: Marit Gillespie og Helge Isberg Gillespie forklarer hvorfor museer og samlere blir prioritert som kjøpere når de har utstillinger i Galleri Brandstrup.  Foto: Lars Brænden Schram
Livsstil

I den siste episoden av Kunstpraten er Marit Gillespie og Helge Isberg Gillespie i studio. De er mor og sønn, og har drevet Galleri Brandstrup på Tjuvholmen i mange år sammen med Kim Brandstrup.

– Det skjer mye spennende på kunstscenen i Oslo. Både mindre og større visningssteder, både kunstnerdrevne og andre gallerier. Det er mye spennende å følge med på, sier Helge Isberg Gillespie. 

Nå har galleriet en utstilling med Steinar Haga Kristensen, som de blant annet forteller om i podcasten.

Hør siste episode av Kunstpraten her:

Hvordan finne kunstnere

Galleriet i Tjuvholmen allé representerer 30 kunstnere, og jobber med blant andre Håkon Bleken, Inger Sitter, Kjell Erik Killi-Olsen, Sverre Bjertnes og Christer Glein.

– Hva er det viktigste når dere velger kunstnere?

– Det er kvalitet, sier Marit Gillespie.

– Hvor oppdager dere nye kunstnere?

– Det kan være kolleger, kunstnere, samlere, kritikere, akademikere eller kunstinstitusjoner som kommer med gode innspill og forslag til kunstnere vi kan bli litt mer kjent med, sier Helge Isberg Gillespie.

Hør tidligere episoder av Kunstpraten her: