<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Getty Images

Julegavetips til den reiselystne

Bagasjetag, headset og togtur. For eksempel. 

Den beste støykanselleringen

Av alt man tar med deg på reise, er kanskje hodetelefoner med støykansellering det viktigste. Og akkurat her er Sony best. WH-1000XM5 har et håpløst navn og fantastisk støykansellering, og er akkurat det du trenger der du sitter mellom grinete unger og Liverpool-supportere på vei til neste eventyr. 3.790 kroner. 

Son ut: Sony WH-1000XM5 trådløse hodetelefoner. Foto: Sony

Et språkkurs

Trodde du var vågal og bestilte hestekjøtt på venneturen til Provence, men så dukket det opp en fisk på tallerkenen? Gi bort et språkkurs, en opplevelsesgave, som dere kan ta sammen. Målet for kursene er ofte: Hvordan overleve på ferie i gitt land. Det å lære seg noe nytt skal visst også gjøre en lykkelig. Språk er makt, språk er gøy, og du slipper å alltid ende opp med “dagens”.

Ikke fullt så raske solbriller

Få gavemottageren til å se ut som “den dama” uten å blakke deg? Ta eksempelvis en titt innom butikken ved samme navn ved Solli plass. Der har de rålekre solbriller for rett under 500-lappen. Favoritten er et par lyserosa og fade fra Otra til 699. Finnes også på nett. For herren kan The Bespoke Dudes Eyewear by på rimelig stil til en ikke helt hinsides pris. Eller Keiboks med norsk design. 

Foto: The bespoke dudes eyewear
Foto: Otra
Foto: Kaibosh

Skotsk togtur

Royal Scotsman er Rørosbanen på steroider. Reis gjennom Skottland i sus og dus, på gammelt vis, hvor ruten har gått siden 1800-tallet. Spis, drikk, se og sov i en av de overdådige lugarene og spisevognene – eller hopp av i en idyllisk, rutete landsby. 

Noe å lese på

En god bok, slik som Agota Kristofs Tvillingenes Dagbok. Her samlet med de to andre kritikerroste bøkene om tvillingene Lucas og Claus. Perfekt på lange flyturer eller når destinasjonen ikke var like spennende som man håpet på. 

Noe å lese på: Agosta Kristofs Tvillingenes dagbok. Foto: Forlaget

Gode sko

Ingen setter pris på gnagsår, men alle får det. Og noen ganger er det bare uunngåelig på reise, uavhengig om det er storbyferie eller du skal bestige Kilimanjaro. Gode sko er nøkkelen som i det minste kan hjelpe litt. New Balances pappastil er hot for øyeblikket, slik som modellen MS327 – unisex attpåtil. 

Gode sko: New Balance MS327, til 1.200 kroner. Foto: New Balance

Ren toalettmappe

Du vet den skitne toalettmappen med søppel, gamle deodoranter og størknet tannpasta i, som du har liggende bortgjemt på badet? Slik har sikkert andre det også. Derfor vil en ny, fresh toalettmappe i god kvalitet med sikkerhet motivere til nye reiser hos mottageren. Mulberry lager en skikkelig luksuriøs utgave, til 2.950 kroner. Om det blir i meste laget, finnes gode alternativer hos de fleste forretninger med reiseartikler. 

Toalettmappe: Fra Mulberry, til 2.950 kroner. Foto: Mulberry

Finneren er vinneren

Bagasjetag. Et genialt konsept, som aldri mister sin funksjon. Nå til dags finnes naturligvis digitale versjoner, samt en Apple Airtag som sikkert kan gjøre susen når uhellet først er ute. Tagen er dog det mest stilige valget. Som den avbildede, fra britiske Smythson, til 900 kroner. 

Bagasjetag: Fra Smythson, til 900 kroner. Foto: Smythson

Livsstil
Reportasjer