<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ung kunstner i nytt visningsrom

– Forankret i klassisk billedkunst: Utstillingen “Cornucopia” med arbeider av Kristian Hagerup åpner denne helgen.  Foto: Kevin Fauske
Livsstil

– Kunstrom Skog i Schweigaards gate 94 åpner en utstilling med Kristian Hagerup (f. 1989) denne uken. Utstillingen er kalt “Cornucopia” og drodler rundt overflødighet som et kulturelt betinget fenomen som gjør seg synlig også i kunsten, forteller kunstrådgiver Nina Sørlie i Kunstkompetanse.

– Her utfordres tradisjonelle oppfatninger av materialbruk i kunstens verden, og utstillingen er en kunstnerisk refleksjon over dagens forbrukssamfunn. Verkene er tydelig forankret i den klassiske billedkunsten, der renessansemaleriets rike fargepalett og det stofflige i form av draperiet er særlig synlig, sier hun.

Skog holder åpent i helgene fra 12.00 til 16.00 og etter avtale. 

– Stedet åpnet i oktober i fjor. De betegner seg ikke som et kunstgalleri, men et visningssted for arkitektur, kunst og design. Hver for seg og i kombinasjon, sier Sørlie.

Ny episode: Kunstpraten har besøkt samtidskunstner Bjørn Ransve i hans atelier på Nesøya i Asker. Foto: Kapital

–I dag slippes også ny episode av Kunstpraten. Margrethe og Kari har besøkt samtidskunstner Bjørn Ransve i hans atelier på Nesøya i Asker. Selv om 78-åringen aldri har hatt egen gallerist, har Nasjonalmuseet kjøpt inn over 100 verk av ham og Nicolai Tangen mer enn 300. Du kan høre episoden her og lese mer om prisbildet for kunstens hans i denne tidligere Kapital-artikkelen.