<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Disse kvinnene har flest styreverv i aksjeselskaper

Eli Sævareid sitter i styret i til sammen 348 selskaper. Hun har over dobbelt så mange verv som nummer to på listen over AS-dronningene.

Tittelmesteren: Ingen er i nærheten av å vippe Eli Sævareid av tronen på toppen av listen over kvinner med flest AS-verv.  Foto: NTB scanpix
Næringsliv

Det er nesten så det har gått sport i å øke beholdningen av styreverv for Eli Sævareid . Barnehagedronningen sitter i dag i styret til 348 AS-selskaper. Det er 22 flere enn i fjor og 52 flere enn året før det igjen. Vervene er tilknyttet entreprenørselskapet Trygge Barnehager, som hun er grunder og eier av, med en eierandel på 50 prosent. Det er imidlertid ikke bare styre-CVen som vokser. Også formuen eser. Konsernet har de siste årene vært en pengemaskin. Det har sikret Sævareid plass i nok en eksklusiv klubb: listen over Norges 400 rikeste. Gründeren er nå god for 900 millioner kroner.

Rike arvinger

Nummer to på listen, Guro Cathrine Thoresen, er datter av eiendomsmilliardær Aage Thoresen, som gjennom selskapet AKA eier 400.000 kvadratmeter fordelt på 229 eiendommer. De 170 vervene til Thoresen er relatert til denne driften, og hun er ikke alene om å ha inneha mange verv knyttet til eiendom. Listen over kvinner med flest styreverv i aksjeselskaper domineres nemlig helt klart av kvinner i denne sektoren. Andre profilerte navn i bransjen er for eksempel Trine Lise Marsdal, med flere verv tilknyttet Nordic Choice Hotels, og Gro Kristin Boge, som har en rekke verv underlagt DNB Næringseiendom. Den mest kjente er kanskje Marianne Tvenge i Fram Eiendom. Hun er datter av eiendomskongen Torstein Tvenge, som i år står oppført med en formue på 14 milliarder kroner på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. 

En god nummer to: Guro Cathrine Thoresen, datter av Aage Thoresen, har 170 styreverv i tilknytning til eiendomsdriften til eiendomsselskapet AKA. Foto: John Fuller

Driftig kvinne

Også på tredjeplass finner vi nok en driftig eiendomskvinne, May Irene Derrick Ljosåk. Hun har økt styrevervbeholdningen sin med 12 AS-verv siden i fjor. De 90 styrevervene til Derrick Ljosåk er hovedsakelig tilknyttet Heimstaden, som er et av Nordens største boligeiendomsselskaper. Som økonomidirektør holder Derrick Ljosåk i en sentral del tilknyttet driften av selskapets eiendommer, som befinner seg i Norge, Sverige, Danmark, Tsjekkia, Nederland og Tyskland.

Totalt sitter de 20 kvinnene i Norge med flest AS-verv på nesten 1.500 verv som styreledere eller styremedlemmer.

Rykker oppover: May Irene Derrick Ljosåk, økonomidirektør i Heimstaden, inntar tredjeplassen på årets liste med 90 styreverv. Foto: Heimstaden

Se hele Kapitals liste over Norges 100 mektigste kvinner