<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Sterke anklager: “ESG er en svindel. Det har blitt et våpen for feige forkjempere for sosial rettferdighet,” skrev Elon Musk på Twitter tidligere i år. Her er Tesla-gründeren avbildet under et besøk i Norge for kort tid siden. Foto: Carina Johansen/NTB

– Nå er det dagen derpå

Hva har tyske myndigheter, Elon Musk og Vladimir Putin til felles? De har alle bidratt til å skape negative overskrifter om ESG det foregående året.

En travel morgen i mai gikk rundt 50 representanter for tyske myndigheter til aksjon mot kontorene til DWS Group i finansmetropolen Frankfurt. Både statsadvokaten, føderalt politi og det tyske Finanstilsynet var blant dem som plutselig troppet opp. Kapitalforvalteren var inntil for noen år siden en del av Deutsche Bank, og finansgiganten – som fortsatt er selskapets majoritetseier – fikk også uanmeldt besøk av styresmaktene denne morgenen.

Reportasjer
Næringsliv