<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Paretokonferansen 2020, Kjell Inge Røkke Iván Kverme

Hvem er rikest i landet her?

På ligningslistene troner industribygger Kjell Inge Røkke på topp som Norges rikeste, tett etterfulgt av laksearving Gustav Magnar Witzøe. Sistnevnte er ikke å finne på Kapitals liste. Den toppes av reder John Fredriksen. Hvorfor det er slik, og svaret på en hel del andre spørsmål, får du her.

Ulikhetene mellom Kapitals og skattemyndighetenes rangering over Norges rikeste er store. Ikke bare er det forskjellige personer som topper de to listene. Også tallene fraviker en hel del fra hverandre. 

Eksempelvis er Kjell Inge Røkke lignet med en formue på 19,6 milliarder kroner. Vi mener han er god for 45,3 milliarder. 

Reportasjer
Næringsliv