<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Naturlig at det tar litt tid

Trondheims dyreste leilighet, som før sommeren ble lagt ut for 42,5 millioner kroner, har ikke fått ny eier. Men megler har ingen planer om å senke prisantydningen, som ligger på over det dobbelte av rekorden for en leilighet i bartebyen.

Trondheims Gimle? På en høyde ovenfor Bakklandet i Trondheim ligger en toppleilighet ute for 42,5 millioner kroner.  Foto: Stian Hatling
Inside

“Herskapelig og unik toppleilighet. Privat heis. Spaavdeling med basseng/Jacuzzi. 2 garasjeplasser, 3 parkeringsplasser”. Det var stikkordene det ble lokket med i Finn-annonsen da toppleiligheten til 42,5 millioner kroner på Bakklandet i Trondheim ble lagt ut før sommeren. Men til tross for at leiligheten er en “storfisk” har det ikke blitt napp for selger, som har tilknytning til oppdrettsnæringen.

To etasjer: Leiligheten går over to plan. Foto: Stian Hatling

– Det er den dyreste eiendommen i Trondheim. Da er det naturlig at det tar litt tid, sier eiendomsmegler Peder Benum, som er daglig leder i Privatmegleren Benum & Johansen, til Kapital.

– Sånn er det ofte i alle lokalområder rundt omkring i landet når det er snakk om det høye prissegmentet, sier han.

Megleren legger til at rekorden for en leilighet i Trondheim ligger på 19,25 millioner kroner, mens et hus er solgt for 23,4 millioner kroner. Selv om 42,5 millioner kroner ikke er uhørt i Oslo-sammenheng, er det et skyhøyt nivå i Trondheim.

Har til salt i maten: Selger Thomas Jessen var på listen over Norges 400 rikeste i fjor. Foto: Privat

Witzøes våpendrager

Flere medier skrev om den rundt 400 kvadratmeter store leiligheten da den ble annonsert, og at selger er Thomas Jessen . Han er administrerende partner i Kverva. Investeringsselskapet er kontrollert av laksemilliardær og -gründer Gustav Witzøe, en av Norges rikeste, som den siste tiden har fått kjørt seg i mediene etter uttalelser om formuesskatt. Den største posten i Kverva er lakseoppdrettsselskapet SalMar  

Drypper på klokkeren: Selger av den eksklusive leiligheten i Trondheim jobber for Gustav Witzøe, en av Norges 400 rikeste. Foto: Iván Kverme

De formidable verdiene i SalMar har også dryppet på Jessen. I fjor fikk han plass på listen over Norges 400 rikeste med en formue på 850 millioner kroner. Siden den gang har det børsnoterte selskapet lagt på seg mer enn 26 prosent på Oslo Børs, nesten like mye som Hovedindeksens hopp på over 30 prosent.

Det er angivelig ikke økonomiske årsaker til at Jessen selger.

– Han har kommet i en livssituasjon som er mer tilpasset å bo i enebolig med uteområde på bakkeplan, sier megler.

Boltreplass: Stuen i leiligheten. Foto: Stian Hatling

Spaavdeling og vinkjeller

Leiligheten på Bakklandet, med adresse Port Arthur, som ligger på en høyde en liten kilometer sørøst for kjente Hotel Britannia, går over tredje og fjerde etasje og har også areal i kjelleren. Den skal ha blitt bygget og pusset opp til dagens standard over nesten en tiårsperiode, til en kostnad som omtrent tilsvarer prisantydningen på 42,5 millioner kroner, ifølge Nettavisen.

Ikke spart på noe: Luksuriøst spa. Foto: Stian Hatling

Det skal ikke ha blitt spart på mye. Foruten kjøkken laget av møbelsnekker, spaavdeling med motstrømsbasseng og omfattende og integrert lydanlegg, følger det med vinkjeller med plass til ca. 2.000 vinflasker og to parkeringsplasser i kjelleren. Det er heis fra kjelleren til leiligheten.

Trondhjem, Trondhjem ... : Utsikt fra leiligheten mot vest. Foto: Stian Hatling

– Vi har hatt visninger og interessenter, sier Benum til Kapital.

– Det betyr vel kanskje at leiligheten er for dyr siden den ikke er solgt?

– Dette er som sagt en prosess som tar tid.

– Har dere satt en frist for når prisen skal settes ned?

– Nei, det har vi ikke. Jeg tviler på at det blir gjort noe med prisen. Som ved alle bruktboligsalg er interessenter og budgivere velkommen til å forhandle, avslutter Benum.

Mat og mer: Kjøkkenet i leiligheten. Foto: Stian Hatling

– Dom Perignon-abstinensene

Kapital kan fortelle at Jessen tidlig ble interessert i aksjer. I NHH-årboken fra 1998 hadde han, med flere, ansvaret for økonomien i den såkalte Børsklubben. I årboken står det om både resultatfall på Oslo Børs og årets høydepunkt for interessegruppen: et besøk i London hos Hans Rausing, grunnlegger av Tetra Pak.

“Han er i dag Storbritannias rikeste person hvis vi ser bort ifra dronningen. Med en personlig formue på hele 34 milliarder kroner … Vi ble hentet med Rolls-Royce av herr Rausing personlig for så å bli kjørt videre til hans beskjedne slott … Sånn i ettertid må vi vel innrømme at det var tungt å leve med Dom Perignon-abstinensene da hverdagen igjen var et faktum.”

Kos i kjelleren: Selges med vinkjeller med plass til 2.000 flasker. Foto: Stian Hatling

Kapital har ikke kommet helt til bunns i om de 2.000 flaskene i vinkjelleren til Jessen følger med et eventuelt salg, men de er levert av Enoteca. Kanskje inneholder den sågar en flaske Dom Perignon eller to.

Jessen har ikke besvart Kapitals henvendelse i sakens anledning.