<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fikk ikke solgt på Norefjell

Null salg for investor Øystein Stray Spetalen på Norefjell. Nå er prisen på leiligheten kuttet fra 30 til 26 millioner kroner.

Priskutt: Investor Øystein Stray Spetalen selger leiligheten sin på Norefjelltunet. Den ligger på toppen i bygget i midten på bildet. I vår lå den ute for 30 millioner. Nå er prisen 26 millioner kroner.  Foto: Eiendomsfoto/Stener Widnes
Eiendom

I Kap. 07/21 avslørte Kapital at investor Øystein Stray Spetalen var selgeren av Norefjells dyreste leilighet, og at prisen var 30 millioner kroner. Men ingen ville bla opp så mye for penthouseleiligheten med p-rom på hele 373 kvadratmeter over to etasjer og med tre garasjer.

Idet skolen har begynt, ble annonsen lagt ut på nytt i Finansavisen og på Finn. Nå er prisen kuttet med fire millioner kroner. Denne gangen er prisen oppgitt i annonsen. Den er 26 millioner kroner. Det er eiendomsmegler Morten Høegh hos Sem & Johnsen som har oppdraget.

Åpen om prisen

Da leiligheten, som ligger i komplekset Norefjelltunet, ble lagt ut i påsken, var ikke prisen oppført i annonsen, men kun merket “høy prisklasse”. Denne gangen står altså prisen i annonsen. En kjøper vil få flere av Norges rikeste som naboer.

Tidligere i år kjøpte Spetalen Norefjells dyreste hytte til 41 millioner kroner. Det skal være grunnen til at han vil selge leiligheten.

Har ikke fått solgt: Charlotte og Øystein Stray Spetalen har kjøpt Norefjells dyreste hytte, men har ikke fått solgt leiligheten sin samme sted. Foto: Iván Kverme

Kan fremdeles bli rekord

Gitt at leiligheten blir solgt for 26 millioner kroner, vil det likevel bli rekord for en leilighet solgt på fjellet. Etter det Kapital kjenner til, er rekorden fremdeles 24 millioner kroner og satt i Hemsedal, noe Finansavisen har omtalt.  

– Selger og megler har blitt enige om å justere prisen, er alt eiendomsmegler Høegh vil si nå. 

Det har ikke lykkes Kapital å få en kommentar til priskuttet fra Spetalen.

“Noe av det råeste”

I vår sa Høegh til Kapital at: “Det er klart i det dyre segmentet står det ikke kjøpere i kø. Markedet er hot over hele landet nå. Derfor prøver vi med den prisen. Leiligheten er noe av det råeste jeg har sett. Jeg har sett mye etter å ha solgt på Norefjell i 25 år.”

Den var altså ikke så rå at noen ville gi 30 millioner for den.