<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Bredt spenn: Juridisk ansvarlig i Norgesgruppen Ragna Bergholt Rom, finansdirektør i Microsoft Norge Sven Nicolaisen og partner i Askeladden & Co Linn Børke er tre av talentene som er med i årets liste over "40 under 40". Foto: Håkon Mosvold-Larsen/NTB

De nye stjernene i norsk næringsliv

I mylderet av dyktige, unge talenter har Kapital trukket frem noen av de mest spennende kvinnene og mennene i norsk næringsliv under 40 år. De fleste kandidatene har allerede nådd langt innenfor sine felt, mens andre er på vei opp.

Coronapandemien og den påfølgende globale, økonomiske krisen kan ha ført til at det mer enn noen gang tidligere vil bli viktig å skille seg ut i et enda tøffere og mer konkurransepreget arbeidsmarked. 

For å hjelpe arbeidsgivere på vei presenterer vi her en oversikt over noen av de største talentene i privat, norsk næringsliv i dag. Alle våre 40 utvalgte har gjort seg bemerket innen sitt felt, hensyntatt deres alder. Noen har allerede fått topplederstillinger i store børsnoterte selskaper, havnet i advokatbransjens eksklusive partnerklubb eller startet egne bedrifter som har vokst i voldsom fart. Andre er med fordi vi tror de kommer til å bli viktige aktører i næringslivet i tiden som kommer.

Vi har inkludert fremadstormende talenter fra en rekke bransjer, blant annet teknologi, bank og finans, eiendom, handel og helse. Aldersspennet varierer fra eldstemann på 39 år til yngste kvinne på 24 år. Vi har trukket frem alt fra nyetablerte gründerspirer til solide finansdirektører i noen av Norges største selskaper. Her finnes et bredt spekter av kunnskap og mangfold. Men én ting har de til felles: Alle er de ambisiøse enere på sitt felt som vi tror vil markere seg i privat, norsk næringsliv de neste 10–15 årene. Og kanskje enda lenger inn i fremtiden.

Basert på innspill fra kilder, headhuntere, ulike selskaper og Kapital-redaksjonens egne vurderinger har vi satt sammen en oversikt som kunne utgjort enhver toppsjefs drømmelag. Det vil sannsynligvis være navn man savner på en slik liste, og navn som burde ha vært der. Vi understreker derfor at vår oversikt ikke er en fasit, men et godt utgangspunkt for å lettere kunne orientere seg i jungelen av alle de dyktige, unge næringslivstalentene som finnes der ute. Vil vil gjerne invitere alle til å bruke denne urangerte listen som et utgangspunkt for en god diskusjon. 

Har du tips til kandidater du mener bør være med på listen neste år, send gjerne en epost til tips@kapital.no.

Karriere
Jobb