<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

40 under 40

Én lovprises av Regjeringsadvokaten. En annen har etablert et lovende helsetech-selskap. En tredje forvalter flere hundre millioner i et bærekraftfond, og en fjerde kom som fattig flyktning fra Irak og er blitt Petter Stordalens nye favoritt.

Cathrine Ro Heuch i Nordic Brain Tech Lotte Tvedt hos Regjeringsadvokaten, Ivar Harstveit i Delphi Fondene, og Zaineb Al-Samarai i Storm Samfunn er fire av talentene på årets liste over “40 under 40”. Fotomontasje: Kapital/ Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
Jobb

For fjerde året på rad har Kapital plukket ut 40 av de mest spennende talentene i næringslivet under 40 år. Hovedkonklusjonen er entydig: Det spirer og gror av unge talenter med potensial til å ta over førersetet i arbeidslivet om noen år.

De fleste har allerede, sin unge alder til tross, nådd langt i karrieren, mens andre er på vei opp. Felles for dem alle er at de skiller seg ut som hardtarbeidende, ambisiøse, målrettede og med vinnerinstinkt, egenskaper som gjør at vi antagelig vil se mer til mange av dem i årene som kommer. 

På de neste sidene presenterer vi noen av de største talentene. Noen har allerede fått topplederstillinger i store børsnoterte selskaper, gjort karriere med lovens lange arm, eller startet egne bedrifter som enten er tuftet på fremtidsrettede ideer, har vokst i rekordfart, eller er videresolgt for store summer. Andre er med fordi vi tror de kommer til å bli viktige aktører i næringslivet i fremtiden.

Les også:

Se hele listen over 40 under 40 her.

Aldersspennet varierer fra yngste kandidat på 26 år til eldste på 39. Vi har inkludert sultne talenter fra et bredt utvalg bransjer, inkludert helse, teknologi, eiendom, jus, bank og finans, kommunikasjon, handel og offentlig sektor som jobber tett opp mot næringslivet. Vi har trukket frem alt fra solide forvaltere i noen av Norges største selskaper til nyetablerte gründerspirer med banebrytende konsepter. Her finnes et mangfold av kunnskapsrike, unge nordmenn som har én ting til felles: De er alle enere innen sitt felt og personer vi tror vil markere seg i norsk næringsliv de neste 10–15 årene.

Vi har satt sammen oversikten basert på innspill fra en lang rekke kilder i alt fra de største selskapene vi har her i landet til mindre vekstselskaper med stort potensial, samtale med headhuntere, omtale i mediene og innsendte bidrag. En stor takk til alle som har bidratt. Uten dere hadde ikke en slik liste vært mulig. 

Et omfattende regneark med et hundretalls kandidater så kortet ned til 40 navn etter samtaler med bransjeeksperter og diskusjoner i Kapital-redaksjonens jury. Den er ydmyk for at det nok kan være navn som burde ha vært med i en slik sammenheng, men som vi av ulike grunner ikke har greid å fange opp. 

Derfor må listen ikke leses som en fasit eller en absolutt rangering, men heller en oversikt over 40 av de mest talentfulle personene i næringslivet under 40 år. Hvem de er, hva de gjør og hva de kan bidra med i næringslivet de neste tiårene. I en slik setting mener vi 40 under 40-listen gir den beste og mest omfattende oversikten over de nye stjernene i norsk næringsliv. 

Bruk gjerne vår urangerte liste som et utgangspunkt for en god diskusjon. Eller enda bedre – har du tips til kandidater du mener bør være med på listen til neste år, send gjerne en epost til tips@kapital.no. Det er også lov å nominere seg selv. Vi behandler alle innspill konfidensielt. 

Les også:

Se hele listen over 40 under 40 her.