<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
I Fosnavåg og Ulsteinvik er det en klynge med verft og rederier tilknyttet offshore oljeindustri. Stig Remøy i Olympic Shipping med modeller av Olympic Zeus og Olympic Hera Eivind Yggeseth

Her er nykommerne blant landets 400 rikeste

Det har vært dype bølgedaler og høye topper for den fremste nykommeren på listen over landets 400 rikeste, som også i år rommer flere sterke comeback. Samtidig baner en ny generasjon seg vei på sine egne premisser.

Det er ikke så mange årene siden situasjonen i markedet for forsyningsskip var bekmørk. Oljeprisfall og overkontrahering førte til at mange skipseiere satt med for få oppdrag, og snart hopet små og store fartøy seg opp i landets fjorder. Flere av rederiene var tungt belånt, og med fallende rater og stålverdier i retrett hadde de kniven på strupen.

Reportasjer
Næringsliv