<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Kaare Martin Granerud

Mine siste artikler
Tok råd fra Gud – gikk nesten konkurs
“Kjøp Bygg!” var visjonen som hovedpastor i Filadelfia Kristiansand fikk i 2002. Etterspillet ble underskudd på 150–200 millioner, nær konkurs for menigheten, og billigsalg til en gruppe religiøse investorer.
Hentet 1 milliard dollar til proptech – børsnoteringene har havarert
Fifth Wall har hentet inn 1 milliard dollar til nye proptech-investeringer i USA og Europa. Exitene de har gjort via børsnoteringer har gitt kurshavari i etterkant.
Venter en kald vår med større nedskrivninger?
Entra har svakest betjeningsevne
Entra har for høy gjeldsgrad og har fått ripe i lakken hos Moody’s. DNB Markets-analytiker sier selskapet har klart svakest betjeningsevne av de store eiendomsselskapene på børs.
Skatteadvokat: – Dobling etter Støre
– Etter at Støre-regjeringen overtok, har formuesskatten for eiendomsinvestorer blitt doblet. Det kan ta halve overskuddet for investorer med eiendommer med lav direkteavkastning, sier advokat Harald Hauge.
– Seksdoblet formuesskatt på syv år
– Jeg vil anslå at faktisk formuesskatt inklusive skatten du må betale for å ha penger til utbytte har seksdoblet seg de siste syv årene for eiendomsinvestorer, sier Christian Ringnes.
Skatteflukt, renteoppgang og nedskrivninger
Etter mange år der man kun lurte på hvor lav yielden kunne bli, er det nå nedskrivninger av eiendomsverdier som er dagens tema, ikke oppskrivninger.
De usannsynlige skatteflyktningene
Smell for eiendomsaksjene
De svenske børsnoterte eiendomsselskapene har fått hard medfart i år. Verst har det gått ut over “norgesvennen” Ilija Batljan.
- Venture-selskapene ser ikke hele potensialet
Da Consigli hentet 22 millioner i juni, gikk de industrielle investorene inn. Venture-miljøet syntes det var for dyrt og trakk seg. – De ser ikke hele potensialet, sier Consigli-sjefen.