<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Silje Sundt Kvadsheim

Mine siste artikler
Flere styreledere i borettslag og sameier saksøkes
– Vi ser en trend med et økende antall styreansvarssaker, sier Svein Steinfeld Jervell i Dalan advokatfirma.  Styreledere i boligsameier og håndverkerbedrifter er spesielt utsatt. 
Advokatforeningen til klassekamp i høringsinnspill
Advokatforeningen mener at alle selv bør få velge om de vil være med i spleiselaget når et selskap skal rekonstrueres, kommer det frem i høringsinnspill til en ny rekonstruksjonslov. 
Vil du være med, så heng på
Derfor blir det bråk om arv
Arvekonflikter splitter familier og formuer og knuser bedrifter.  Arverettsadvokat Randi Birgitte Bull vet hvorfor det blir bråk og vil helst forebygge problemene.
Slik sparer du tusener av skattekroner
Her er skatteekspertenes oversikt over fradragene og endringene mange glemmer, men som kan kutte skatten med betydelige beløp. 
Ganske ny hytte? Da kan formuesverdien være for høy
Den skattemessige formuesverdien på fritidseiendommen din skal maksimalt være 30 prosent av reell markedsverdi. Er den høyere enn det, risikerer du for høy formuesskatt.
Mer enn 18,5 km til jobben? Da kan du få reisefradrag
Flere kan ha rett på reisefradrag fordi nedre grense i reisefradraget er kraftig redusert i 2022. 
– Krev fradrag for årsavgift på VPS-konto og kostnader ved refinansiering
Et viktig prinsipp innenfor skatteområdet er at du kan kreve fradrag for utgifter til inntekts ervervelse. Dette gjelder også for investeringer.
Er boligverdien satt for høyt? Det kan gi tusenlapper ekstra i formuesskatt
Hvis skatteetaten tror at boligen din er verdt mer enn den reelle markedsverdien, risikerer du å måtte betale mange tusenlapper for mye i formuesskatt og eiendomsskatt.
Utnytt pensjonsfradraget: – Del inntekter og utgifter med ektefellen
– Mange tusen pensjonister betaler for mye skatt fordi de ikke kjenner til dette trikset, sier Per Ole Hegdahl i Danske Bank.