<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Bartenderen: Niclaes Norstad.  Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

"Ola Nordmanns ultimate favorittdrink"

Niclaes Norstad stresser ned med Ola Nordmanns ultimate favorittdrink.

– Vi vil at man skal føle at man nesten kommer inn i en kjellerstue her. For at det skal være så chill som mulig har vi bare én regel, og det er null slips – for det er ingen som synes det er noe komfortabelt å gå med, sier Niclaes Norstad hos No Stress i Oslo.

Baren åpnet i hovedstaden tidligere i år, i tillegg til i Haugesund, men den aller første filialen åpnet i Bergen for ti år siden. Planen er å ekspandere til både Tromsø og Stavanger på nyåret.

– Det er litt 90-tallspreg over baren, synes jeg. Og det er akkurat samme stil i alle barene med like farger, samme type kunst og chill musikk. Og vi har dyttet en Nintendo 64 på en gammel Bang Olufsen-TV inn i alle av No Stress sine barer, for det er blitt en greie, fortsetter Norstad.

– Vi merker at vi er i Oslo og ikke i Bergen, for alle spør hvor mye det koster å spille. Men det er gratis og førstemann til mølla som gjelder.

Niclaes Norstad (35)

Barsjef og Head of Education

CV: Couch, Bettola, Hotel Bristol og selger hos Anora

Noe Kari og Ola Nordmann vil ha

Når det gjelder drinkene, lager baren det de tror Kari og Ola Nordmann vil ha. Det vil si drinker i en litt mer folkelig stil, som smaker av eksempelvis sitronterte og eplekake, eksotiske tikidrinker og varianter av moderne klassikere.

– Her er det noe som alle skal kunne like, med enkle smaker som ikke er altfor komplekse og heller mer rett på sak.

I Bergen er bestselgeren deres Chili Martini, med 16.000 solgte drinker. I Oslo ligger drinken på topp 3-listen.

Drinken: Chili Martini. Foto: Eivind Yggeseth / Kapital

– Det er utrolig mange bergensere som kommer innom her. Vi lurte på hvor mange det kan være i Oslo, men de to første månedene vi hadde åpent var det bergensere innom hver dag, ler han.

For å være effektive driver No Stress med såkalt prebatch av drinkene. Noe Norstad mener de aller fleste barer driver med i en eller annen form.

– Vi har en cocktaillab i Bergen som lager prebatcher på tryggforseglede plastfat som sendes ut til alle barene våre. På den måten smaker drinkene det samme overalt.

Mister ikke bartending noe av magien da?

– Man mister kanskje litt av teatret i baren, men det står alltid shakere her som drinken helles oppi. Og noen drinker kan man ikke prebatche, så man vil alltid ha den opplevelsen.

I gågaten

No Stress ligger i en sidegate til berømte Torggaten. Alternativ, vil noen kanskje påstå at gaten er. Bartenderen har selv bodd i gaten tidligere og synes det er en flott gate å jobbe i.

Chili martini

3 cl vodka

1 cl Crème de mur

3 cl sitronjuice

2 cl hjemmelaget chilisirup

2 cl sukkerlake

cirka 1–2 cl bringebærpuré

en liten chili til pynt

– Baren vår i Bergen ligger i en lignende gate som dette. Det pusses opp utenfor nå, og det kommer til å bli skikkelig flott og et fint sted å drive bar.

Norstad ser frem til en flunkende ny brosteinsbelagt gågate med fortauer og plass til trivelige uteserveringer.

– Chili martini er en fruktig og syrlig bringebærdrink med et lite spark på slutten. Den har bjørnebærlikør, også kalt crème de mur, som er veldig konsentrert og tilfører mye sødme og fylde. Den er et godt bindeelement i drinken og passer bra med bringebær.

Drinken har også hjemmelaget chilisirup, som lages ved å la ønsket mengde chili trekke i sukkerlake. Hakker man opp chilien først, blir det mer smak.

– Hell ingrediensene i en shaker. Fyll opp til toppen med is, shake og dobbeltsil over et glass. Pynt med en liten chili på kanten av glasset.

Livsstil
Reportasjer